Cum să scapi de mirosul de ceapă din gură. 3 trucuri rapide. Băutura care absoarbe mirosul

ceapa-2_90950200 Ceapa - Foto: Freepik @EyeEm

Iată câteva trucuri și sfaturi practice pentru a reduce mirosul de ceapă din gură și respirația urât mirositoare după ce mănânci ceapă.

Ceapa, un ingredient indispensabil în bucătăria multor culturi, adaugă savoare și profunzime unei varietăți de feluri de mâncare. Cu toate acestea, după o masă delicioasă ce conține ceapă, cu toții ne confruntăm cu un efect secundar neplăcut: mirosul persistent din gură.

Acest miros, adesea puternic și deranjant, poate deveni o adevărată provocare, mai ales dacă ai întâlniri sau interacțiuni sociale importante.

Dar de ce provoacă ceapa acest miros urât?

Explicația stă în compușii sulfurați pe care ceapa îi conține. Deși efectele cepei sunt temporare, ele pot fi destul de neplăcute.

Din fericire, există o mulțime de metode și remedii care pot ajuta să scapi de acest miros neplăcut.

Vezi și: Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci

Iată câteva trucuri și sfaturi practice pentru a reduce mirosul de ceapă din gură:

1. Mestecă ierburi sau plante proaspete

Mestecă pătrunjel proaspăt, mentă sau coriandru.

Aceste ierburi nu doar maschează mirosul, dar au și proprietăți antibacteriene care pot ajuta la eliminarea bacteriilor cauzatoare de mirosuri.

2. Bea lapte

Laptele poate ajuta la neutralizarea mirosului de ceapă. Bea un pahar de apte după ce ai consumat ceapă sau clătește-ți gura cu puțin lapte.

3. Măr și pâine

Mestecă o felie de măr sau o bucată de pâine. Ambele alimente ajută la absorbția mirosurilor și pot lăsa gura cu un aer proaspăt.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250