Ceaiul care previne diabetul și bolile cardiace. Care este cantitatea ideală

Ceaiul poate avea beneficii surprinzătoare pentru sănătate. De la reducerea riscului de boli cronice la protecția împotriva bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip 2, ceaiul este recunoscut pentru...
O simplă ceașcă de ceai nu este doar o pauză plăcută, ci este și o sursă de beneficii pentru sănătate. De la susținerea sănătății inimii la combaterea inflamațiilor și a riscului de diabet, ceaiul este o băutură care merită să fie savurată în mod regulat pentru a-ți menține starea de bine.
Dar băutura nu este doar plăcută la gust, ar putea avea și unele beneficii pentru sănătate, cu experții afirmând că poate avea un efect benefic asupra tensiunii arteriale, sănătății inimii, riscului de accident vascular cerebral și diabetului de tip 2.
Ce cantitate de ceai ar trebui să bem
Există însă o problemă - trebuie să bem mai mult pentru a obține toate beneficiile. Astfel, conform unui nou studiu, compușii specifici numiți flavan-3-oli sunt responsabili pentru aceste beneficii pentru sănătate. Dar pentru a atinge nivelul corect de flavonoizi în dieta noastră, trebuie să bem mai mult de 20 de cești de ceai în fiecare săptămână.
Cercetarea sugerează că flavonoizii - compușii găsiți în multe plante, fructe, legume și frunze - ar putea reduce riscul de a dezvolta boli cronice cu până la o cincime (19%) și reduce riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare cu 13%.
Dar pentru a consuma cantitatea de flavonoizi necesară pentru a vedea beneficiile pentru sănătate în acțiune, trebuie să bem o cantitate uriașă de ceai. Expertul în ceai și flavonoizi, dr. Tim Bond, unul dintre co-autorii studiului, spune cum să atingem cantitatea ideală de ceai.
"Evidența beneficiilor pentru sănătate ale consumului de flavonoizi din ceai este o veste excelentă, mai ales pentru o națiune de iubitori de ceai. Dar datele îngrijorătoare de la YouGov arată că mai puțin de o cincime (17%) dintre britanici ating ținta optimă de ceai de mai mult de 20 de cești pe săptămână, pe care trebuie să o bem pentru a atinge consumul ideal de flavonoizi.
Pentru sănătatea noastră, poate că a venit momentul să adăugăm o țintă pentru flavonoizi la ghidurile alimentare obișnuite pentru vitamine, minerale, proteină, fibre și grăsimi" , a spus dr. Tim Bond, potrivit Mirror.
Compușii din ceai, efecte antidiabetice
Ceai negru - FOTO: Freepik@Eyestetix
Dieteticianul și membrul TAP, dr. Carrie Ruxton, a adăugat că flavonoizii din ceai pot avea efecte anti-diabetice și anti-inflamatorii, pot reduce riscul de boli cardiovasculare, preveni pierderea musculară și trata infecțiile tractului respirator. Într-un alt studiu, s-a afirmat că oamenii trebuie să consume 400-600 mg de flavonoizi în fiecare zi pentru a îmbunătăți sănătatea cardiometabolică.
Acești compuși pot fi găsiți în fructe precum mere, pere și zmeură, dar sunt mult mai prezente în ceai. Ceaiul negru preparat conține 115 mg de flavonoizi la 100 g, în timp ce ceaiul verde conține 54 mg la 100 g. Comparativ, merele conțin doar 9,3 mg și zmeura are doar 5,8 mg.
Vezi și: Dieta care reduce riscul de cancer, demență și boli de inimă. Reduce inflamația din organism
Acest lucru înseamnă că trebuie să bem aproximativ patru cești de ceai negru preparat în fiecare zi pentru a depăși pragul de 400 mg. În concluzie, dr. Carrie Ruxton remarcă faptul că ar trebui să consumăm patru căni de ceai zilnic.
"Dacă vrem să ne asigurăm că beneficiem de flavonoizi în dieta noastră, a pune apa la fiert pentru o ceașcă de ceai este o modalitate ușor de refresc pentru a crește nivelurile noastre de consum. Pentru a obține cele mai multe beneficii din substanțele bioactive precum flavonoizii găsiți în băutura noastră zilnică, trebuie să bem patru cești de ceai pe zi", a spus dr. Carrie Ruxton.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Apa cu cuișoare, beneficii surprinzătoare pentru glicemie și ficat. Eugenolul, compusul care are efect antiinflamator
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Cele mai savuroase sortimente de cafea și beneficiile lor. Cum alegi cafeua perfectă pentru tine
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.