Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Stafidele, cele mai sănătoase și la îndemână dintre fructele uscate, pot fi consumate ca atare sau în diverse...
Stafidele sunt considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate, bogate în cupru şi fier. Ele fac ”minuni” pentru sistemul imunitar slăbit, mai mult, dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin, fiind în același timp cel mai la îndemână ”dulce” putând fi consumat ca atare sau în diverse combinații de fructe proaspete și cereale, pot fi adăugate în prăjituri sau salate.
De asemenea, stafidele sunt o sursă bună de zaharuri sănătoase, astfel că sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale. 100 de grame de stafide conţin 299 kcal, carbohidrati: 79.200 grame, proteine: 3.100 grame.
Probiotice şi antioxidanţi. Stafidele conţin numeroase vitamine şi minerale, precum acid ascorbic, niacina piridoxină, fier, potasiu şi fosfor. Totodată, acestea conţin şi foarte mulţi antioxidanţi, flavonoide şi fenoli, care reduc impactul radicalilor liberi asupra organismului. Au şi probiotice, stafidele fiind eficiente în menţinerea unui mediu sănătos în colon.
Previn hipertensiunea arterială. Datorită cantităţii mari de potasiu, stafidele previn retenţia în organism a lichidelor, fluidizează sângele şi automat reduc tensiunea arterială.
Luptă cu colesterolul şi tratează constipaţia. Fibrele pe care le conţin contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi tratează constipaţia. De asemenea, magneziul conţinut în stafide reduce aciditatea din stomac.
Ameliorează osteoporoza. Stafidele conţin şi boron, un mineral foarte necesar pentru sănătatea oaselor, ajutând la ameliorarea osteoporozei la femei. De asemenea, are un efect bun în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D.
Antioxidantul perfect. În comparaţie cu alte fructe uscate, stafidele îşi păstrează cel mai bine calităţile antioxidante, avînd un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne ajutând celulele să-şi păstreze funcţia normală. De asemenea, tratează stările febrile.
Indicate în anemii. Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, al căror organism nu au destul fier, riscă să nască un copil care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mame ar trebui să consume sistematic acest fruct benefic.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.