EXCLUSIV Învingătoare a cancerului, întrebare CHEIE pentru savanții lumii. Alimentele pentru o îmbătrânire sănătoasă și singura șansă de supraviețuire a omenirii

Prof. dr. Nastasia Belc ne-a vorbit despre calitatea alimentelor și alimentația omului modern, dar și despre alimentele pentru o îmbătrânire sănătoasă.
Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare) este profesor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMB) și ne-a vorbit despre calitatea alimentelor și alimentația omului modern.
"Am avut proiectul de cercetare: Alimentația pentru o îmbătrânire sănătoasă. Acesta a fost un subiect de cercetare de-a lungul timpului, chiar la proiectele europene de cercetare. Aici s-a spus așa, ca un rezumat, un pic prea simplist, dar alimentele trebuie să fie cu calorii mai puține, pentru că devenim un pic mai sedentari, cu mulți nutrienți, compuși bioactivi, cu o concentrație de compuși bioactivi mai mare.
Și atunci, cum să facem să găsim și mulți nutrienți, dar să fie și caloric mai puțin dens?
Atunci ne gândim la alimentele care conțin mai multă apă și vorbim de legume și fructe, care au multe vitamine, săruri minerale, antioxidanți, deci tot felul de compuși care ne ajută să avem un status de sănătate bun, dar un conținut mare de apă, deci ne și hidratează, iar valoarea calorică este mai mică.
Iată că facem în felul acesta apologia consumului de legume și fructe. Dar zice cineva: Bun, ne spuneți să mâncăm fructe și legume, dar multe sunt pline de pesticide, de substanțe agrochimice și așa mai departe.
Lucrând cu Institutul Ana Aslan, am învâțat că atunci când ne adresăm vârstei îmbătrânirii ei spun de la 40 de ani, deci destul de devreme.
Trebuie să revenim la un normal și aici, noile politici europene, Green Deal, cumva recomandă aproape până la impunere la un moment dat să creștem cantitatea sau producția de produse ecologice în defavoarea celorlalte, să scădem pe cât posibil imputurile agrochimice din agricultură, atât pentru mediu, pentru calitatea alimentelor și ca să avem o alimentație și un mediu mai bun", a zis Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc la DC News și DC Medical.
Întrebarea unei învingătoare a cancerului, pentru savanții lumii
"Vă dau un exemplu, este o fundație europeană, numită Eat Fundation, în care șefa acestei fundații este o doamnă care a învins un cancer și care deși nu se ocupa de alimentație, o doamnă destul de bogată, s-a apucat să lupte pentru alimentație sănătoasă și atunci a întrebat oameni, cercetători, savanți, chiar de la nivelul nominalizaților la premiul Nobel și i-a întrebat: Cum să mâncăm noi sănătos, dar în așa fel încât să avem și un mediu sănătos.
Nu a găsit un răspuns clar, dar și acum se luptă să rezolve calitatea alimentelor să devină cât mai bună și bineînțeles nici mediul să fie afectat, pentru că suntem mai mulți oameni pe pământ, avem nevoie de o producție mai mare de alimente (...)
Mulți i-a spus că singura noastră șansă de supraviețuire, a omenirii în general, este să avem o alimentație preponderent vegetariană, nu vegetariană în totalitate, pentru că trebuie să mâncăm și alimente de origine animală.
Trebuie să avem o alimentație sănătoasă pentru noi și sănătoasă pentru mediu", a mai spus Nastasia Belc.
Vezi mai multe în video:
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.