De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Șofranul este o plantă de primăvară apreciată pentru culoarea să plăcută, faima sa mitică şi puterea sa vin de la staminele sau firele sale intens colorate.
Șofranul este foarte scump din cauza dificultății de recoltare. Fermierii trebuie să recolteze firele delicate din fiecare floare cu mâna. Apoi încălzesc firele pentru a scoate aroma șofranului. Această muncă suplimentară face din șofran unul dintre cele mai scumpe condimente din lume.
Potrivit studiilor, șofranul oferă protecție împotriva cancerului. Șofranul conține caroten, solubil în apă numit crocin, care este responsabil pentru o mare parte din culoarea aurie. Potrivit Meds Safety, crocinul are capacitatea de a elimina celulele cancerigene.
Cercetătorii din Mexic care au studiat extractul șofran au descoperit că acesta are capacitatea de a inhiba celulele maligne umane. Nu numai că condimentul inhibă celulele care au devenit canceroase, dar nu are un astfel de efect asupra celulelor normale și stimulează de fapt formarea lor și a limfocitelor.
Studii recente au demonstrat, de asemenea, că extractul de șofran, în special crocinul, este util în tratamentul legat de tulburări mentale. În Japonia, șofranul este încapsulat și utilizat în tratamentul bolii Parkinson, pierderi de memorie și inflamație.
Șofranul are un efect stimulator general. Un vârf de cuțit de șofran zdrobit într-o lingură de lapte de masă este util pentru a stimula hormonii și pentru a aduce efectul dorit.
În libidoul scăzut, șofranul poate fi folosit că sexual și poate fi consumat dizolvat într-o cantitate mică, într-un pahar de lapte la culcare. Afrodisiacele sunt alimente sau suplimente care ajută la stimularea libidoului. Studiile au arătat că șofranul poate avea proprietăți afrodisiace - în special la persoanele care iau antidepresive, potrivit Healthline.
Șofranul este un tonic stimulant și foarte eficient pentru a trata frigul și febra. Șofranul amestecat în lapte și aplicat pe frunte ameliorează rapid frigul.
Șofranul este poreclit condimentul soarelui. Acest lucru nu se datorează doar culorii sale distincte, ci și faptului că vă poate ajuta să vă luminați starea de spirit.
Într-o revizuire a cinci studii, suplimente de șofran au fost semnificativ mai eficiente decât placebo la tratarea simptomelor de depresie ușoară până la moderată.
Vezi și: Ceapa, beneficii unice pentru sănătate. Reduce inflamațiile și reglează zahărul din sânge
La 250 ml de apă clocotită se adaugă o linguriță de șofran mărunțit. Se acoperă totul și se lasă la infuzat pentru 15 minute, după care se strecoară și se consumă ceaiul pe durata zilei.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.