
Stresul poate declanșa efecte secundare mai puțin cunoscute (atât psihice, cât și fizice) la care s-ar putea să nu vă așteptați.
Uitare
Dacă vă simțiți în ceață sau aveți probleme de concentrare, s-ar putea ca stresul să fie de vină.
Stresul și anxietatea vă pot împiedica atenția și memoria, potrivit publicației Harvard Health.
Un studiu din noiembrie 2018, publicat în Neurologie, a demonstrat că adulții cu un nivel mai ridicat de cortizol („hormonul stresului”) au avut memoria afectată și un volum mai mic de creier.
Furie
Iritabilitatea este un simptom comun al stresului cronic și prelungit. Acest lucru poate avea ceva de-a face cu reacția chimică a organismului la stres.
Atunci când corpul eliberează substanțe chimice ca răspuns la o amenințare percepută, inima și respirația vor încerca să vă ajute.
Un studiu din ianuarie 2015, publicat în American Heart Journal, a descoperit că nivelurile ridicate de furie păreau legate de stresul mental și de un risc cardiovascular crescut.
Dureri de cap
Stresul zilnic poate fi o durere de cap - literalmente.
Este vorba de acel răspuns de luptă sau de zbor. Atunci când corpul tău intră în această stare și produce hormoni precum adrenalina și cortizolul, provoacă modificări vasculare care îți pregătesc mușchii pentru a face față pericolului. Dar acest lanț de evenimente vă poate oferi, de asemenea, o migrenă sau dureri de cap, potrivit Clinicii Cleveland.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-