EXCLUSIV Ce trebuie să știi despre sarmale. Dr. Doru Negru: Asta e discutabil
Sarmalele și pâinea pot fi parte din mesele tale fără să-ți pună sănătatea în pericol, dacă știi cum să le consumi.
Sarmalele sunt unul dintre preparatele tradiționale românești cele mai iubite, dar multe întrebări apar legate de mărimea lor, ingredientele folosite și modul corect de consum. Dr. Doru Negru, medic primar Diabet și Boli Interne la Spitalul Clinic SANADOR, a oferit explicații detaliate în exclusivitate pentru DC Medical și DC News.
Sarmalele mici sau mari
"Sarmalele ies mici dacă le înfășori în frunze de ștevie sau în frunze de viță. Se fac mari dacă le înfășori în foi de varză. Cât de mari, nu ce fel.
Sarmala poate avea orez sau carne. Trebuie să pui și puțină slănină. Cât de mult? Nimeni nu spune să nu mănânci. Două sarmale sunt suficiente și foarte bune. Dacă are orez, poate nu mai e nevoie de pâine. Și asta e discutabil", a explicat dr. Doru Negru, medic primar Diabet și Boli Interne, în cadrul Spitalului Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC Medical și DC News.
-
-
Ceaiul care ajută dacă ai tuse productivă și dureri în gât25.12.2025, 09:52
-
-
OMS avertizează asupra bolii respiratorii MERS24.12.2025, 20:13
-
