Acneea, posibil semn al deficienței de vitamina D
Erupția acneei poate fi un simptom al deficienței de Vitamina D.
Acneea este o afecțiune inflamatorie care poate provoca blocarea sau înfundarea porilor, care duce la formarea coșurilor sau a punctelor negre pe piele. Modificările hormonale și bacteriile, pot, de asemenea să determine apariția acneei.
Un studiu a evaluat nivelurile de vitamina D la pacienții cu acnee și a identificat rolul deficienței de vitamina D în dezvoltarea acneei. Rezultatele studiului (link direct) au fost publicate în PLoS One în 2016. Potrivit cercetărilor, 48,8 la sută dintre pacienții cu acnee aveau deficiențe de vitamina D. După suplimentarea acestor pacienți cu 1.000 UI de vitamina D, leziunile inflamatorii au arătat îmbunătățiri după opt săptămâni.
Un alt studiu (link direct), publicat în Dermato Endocrinologie în 2014, a găsit, de asemenea, o legătură între deficiența de vitamina D și acnee. Rezultatele au indicat că vitamina D reglează sistemul imunitar și producția de keratină și sebum din glandele sebacee. Mai mult, cercetările sugerează că vitamina D aduce beneficii pielii prin proprietățile sale antioxidante care pot inhiba blocarea porilor.
-
-
-
-
Ce înseamnă, de fapt, "A se consuma de preferință înainte de"04.11.2025, 19:23
-
Apneea de somn devastează creierul04.11.2025, 18:21
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
