Adepții unui cult religios, rate mai mici de cancer și de deces

Un studiu recent a găsit rate mai mici de moarte prematură și cancer la Adventiștii de ziua a șaptea, în comparație cu populația generală din SUA.
Publicat recent în revista CANCER, un jurnal revizuit de la egalitate al Societății Americane de Cancer, studiul a găsit, de asemenea, rezultate similare atunci când limitează analiza soar la Adventiștii de culoare și la populația generală de culoare, notează Eurekalert.
Comportamentele de sănătate promovate de Biserica Adventistă de Ziua a șaptea includ interzicerea fumatului, consumul unei diete bazate pe plante, exerciții fizice regulate și menținerea greutății normale a corpului. Cercetările anterioare sugerează că adventiștii de ziua a șaptea au riscuri mai mici de cancer, boli de inimă și diabet, iar în California, trăiesc mai mult decât populația generală. Rezultatele variază însă în funcție de tipul de cancer.
Gary Fraser, doctor, de la Universitatea Loma Linda din Loma Linda, California, și colegii săi au comparat ratele de deces și incidența cancerului între un grup de persoane adventiste de ziua a șaptea și un eșantion reprezentativ al populației din SUA. Mai exact, cercetătorii au analizat datele din Studiul de Sănătate Adventist incluzionat la nivel național și o populație de recensământ din SUA și s-au ajustat pentru diferențele de educație, locația de reședință și obiceiurile de fumat din trecut, astfel încât acești factori nu ar explica niciunul dintre rezultatele obținute.
Echipa a descoperit rate semnificativ mai mici de deces din orice cauză, precum și o incidență mai mică a tuturor cancerelor combinate la populația adventistă (cu 33% și respectiv 30 la sută) și rate mai mici de incidență specifică pentru cancerul de sân, colorectal, rectal și cancerul pulmonar (cu 30%, 16%, 50%, respectiv 30%). Ratele de deces și incidența tuturor cazurilor de cancer combinate au fost, de asemenea, semnificativ mai scăzute în rândul persoanelor adventiste de culoare, comparativ cu persoanele de culoare din populația recensământului din SUA (cu 36% și, respectiv, 22%).
Dr. Fraser a menționat că rezultatele nu identifică în mod clar cauzele beneficiilor pentru sănătate experimentate de adventiști, dar alte studii au furnizat dovezi că obiceiurile alimentare pe bază de plante alese de mulți adventiști sunt un factor important. „Vegetarienii adventiști au mai puțin exces de greutate, diabet, hipertensiune arterială, colesterol crescut în sânge, boli coronariene și mai multe tipuri de cancer în comparație cu non-vegetarieni adventiști", a spus el. „Astfel, concluziile din acest raport care compară toți adventiștii - vegetarieni și non-vegetarieni - cu americanii obișnuiți sunt în mare măsură așteptate și sugerează cu tărie că aceste avantaje pentru sănătate pot fi disponibile tuturor americanilor care aleg diete similare, în plus, desigur la alte binecunoscute alegeri prudente ale stilului de viață, cum ar fi activitatea fizică regulată, evitarea fumatului și menținerea greutății corporale. "
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!