Alimente care luptă cu colesterolul

Alimente bogate în colesterol, cum ar fi creveții, nu au acel impact dezastruos asupra colesterolului din sânge, așa cum s-a crezut odată. Deci, în funcție de valoarea colesterolului este posibil s?...
Iată câteva dintre alimentele care luptă cu colesterolul:
Nucile au grăsimi nesaturate sănătoase care ajută la scăderea colesterolului lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL) -. Migdalele, alunele și fisticul sunt alegeri bune.
Fasolea și ovăzul sunt fibre solubile, care ajută la eliminarea colesterolului din sistem înainte de a face rău organismului. Bucurați-vă de cereale fierte și consumați fasole în loc de carne la prânz și cină.
Fructele de avocado sunt bogate în acizi grași mono-nesaturați și pot, de asemenea, ajuta la scăderea LDL. Utilizați felii pe sandwich-uri cu legume crude, mai degrabă decât guacamole proaspete.
Multe alimente vegetale conțin, în mod natural, steroli și stanoli, substanțe care luptă împotriva colesterolului, iar unele alimente sunt acum fortificate cu ele. Consumul de 2-3 grame de steroli și stanoli pe zi poate reduce LDL cu 10-15%, iar riscul de boală cardiacă poate fi mai scăzut cu 20% atunci când urmați și o dietă, spun experții în domeniul medical.
Potrivit MedicineNet.com alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea roșie și untul, sunt cele mai susceptibile de a crește colesterolul, de aceea trebuie să discutați cu medicul despre dimensiunile porțiunilor potrivite și limitele zilnice pentru nevoile dvs. de sănătate.
Nu uitați de pește, o sursă excelentă de proteine și de omega-3, un tip de grăsime de care corpul are nevoie. Omega-3 ajută la scăderea nivelului de trigliceride și de colesterol, încetinind depunerea plăcii în artere. Dacă trebuie să luați masa în oraș, țineți minte că la restaurant, tavernă sau cantină mâncarea poate fi încărcată cu grăsimi saturate, calorii și sare. Chiar și alegerile „sănătoase" pot fi, de fapt, capcane pline de calorii.
Alegeți alimentele fierte, coapte, aburite și la grătar, niciodată pe cele prăjite.
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
-
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.