Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Produsele alimentare pe bază de bază nu sunt întotdeauna o alegere sănătoasă, mai ales pentru persoanele obeze, susțin cercetătorii.
Matina Kouvari de la Universitatea Harokopio, Atena, Grecia, susține că alimentele pe bază de plante nu garantează alegeri alimentare mai sănătoase și o stare mai bună de sănătate.
Potrivit acesteia, produsele vegetale sănătoase au fost, în principal, cele mai puțin procesate alimente, precum cereale integrale, fructe, legume, nuci, ulei de măsline și ceai/cafea, iar produsele vegetale nesănătoase din plante constau din sucuri, băuturi îndulcite, boabe rafinate, cartofi și orice fel de dulciuri (ciocolată, deserturi tradiționale grecești etc.). Studiul a examinat legătura dintre cantitatea și calitatea alimentelor pe bază de plante și sănătatea inimii pe o perioadă de 10 ani.
La studiu au participat 146 de persoane obeze cu tensiune arterială normală, lipide din sânge și glicemie. Într-un deceniu, aproape jumătate dintre acești participanți obezi au dezvoltat tensiune arterială ridicată, lipide în sânge și glicemie ridicată - combinație riscantă pentru sănătatea inimii, potrivit unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.
Cercetătorii au observat că mâncarea de alimente nesănătoase pe bază de plante a fost asociată cu dezvoltarea hipertensiunii arteriale, a lipidelor în sânge și a glicemiei ridicate.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.