Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Boala Crohn a fost asociată cu alimente care sunt cauza cea mai frecventă a inflamației.
Consumul unei diete bogate în alimente legate de inflamații - cum ar fi carnea procesată, dulciurile și cerealele rafinate - este asociată cu multe probleme de sănătate, inclusiv un risc crescut de cancer de colon, boli de inimă, accident vascular cerebral sau diabet.
Un studiu de la Harvard publicat online, de Gastroenterology, a găsit un alt risc potențial: boala Crohn, o afecțiune caracterizată prin zone de inflamație în intestinul gros și subțire.
Cercetătorii au evaluat informațiile despre dieta auto-raportate adunate timp de 30 de ani de la mai mult de 208.000 de persoane, bărbați și femei. Dietele au fost evaluate pe baza alimentelor care favorizează inflamația.
Persoanele care au înregistrat cele mai mari consumuri de alimente cauzatoare de inflamații au avut un risc cu 51% mai mare de a dezvolta boala Crohn.
Riscul pentru Crohn s-a dublat în rândul persoanelor care au trecut de la o dietă scăzută în astfel de alimente, la o dietă bogată în alimente inflamatorii, în timpul studiului.
Studiul este observațional și nu demonstrează că o dietă inflamatorie cauzează boala Crohn. Dar, cu atâtea alte riscuri asociate cu alimentele care promovează inflamația, este important să consumați cât mai multe alimente care luptă împotriva inflamației. Cu alte cuvinte, concentrați-vă pe alimente întregi, neprelucrate, fără adaos de zahăr - cum ar fi legume, fructe, cereale integrale, leguminoase (fasole, linte), pește, carne de pasăre, nuci, semințe, un pic de lactate cu conținut scăzut de grăsimi și măsline ulei.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.