Burgeri de vită: alternativa din plante, în curând în restaurantele fast-food
Agenţia naţională responsabilă de cercetarea ştiinţifică în Australia a încheiat un parteneriat cu o franciză de restaurante fast-food pentru dezvoltarea unei alternative pe bază de plante la burgeri...
Organizaţia pentru Cercetare Ştiinţifică în colaborare cu o franciză a unui lanţ american de restaurante de tip fast-food au produs împreună și vor comercializa un burger preparat din plante, în cadrul unui joint venture numit v2food.
Scopul este să creeze un burger care să imite gustul şi textura cărnii de vită, oferind în plus beneficiile fibrelor alimentare şi a nutrienţilor din plante, fiind de asemenea mai prietenos cu mediul.
Potrivit unui studiu al George Institute for Global Health, vânzările burgerilor fără carne în Australia au crescut cu 289% între anii 2010 şi 2019.
CSIRO estimează că industria proteinelor pe bază de plante din Australia va depăşi valoarea de 6 miliarde de dolari australieni (4 miliarde de dolari americani) până în anul 2030.
Proprietarul lanțului de restaurante, Jack Cowin, a declarat că această industrie nu ar trebui văzută ca o ameninţare la adresa industriei cărnii de vită. „Vindem 30.000 de tone de carne şi sperăm să putem continua să comercializăm aceeaşi cantitate de carne de vită ca întotdeauna”, a declarat el recent, potrivit Australian Broadcasting Corporation (ABC), citat de agerpres.ro.
„Vom atrage un public diferit, care nu cumpără în prezent produse din motive de sustenabilitate”, a adăugat el.
Nick Hazell, director executiv al v2food, a declarat că acest joint venture a apărut din necesitate, datorită creşterii consumului de carne la nivel mondial. „Populaţia este în creştere şi se îndreaptă către 10 miliarde, iar consumul de carne este de asemenea în creştere pe cap de locuitor. La un calcul matematic, este practic imposibil să hrănim planeta”, a spus el.
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
