Cancer. Care sunt alimentele care te pun în pericol

Dr. Mara Jidveian Popescu, medic specialist Oncologie, a vorbit despre alimentele care duc la cancer şi despre cum ar trebui să arate dieta pentru a rămâne sănătoşi cât mai mult timp....
''Este important de ştiut că nu alimentele ne dau cancer, adică nu este o persoană fără niciun fel de predispoziţie genetică şi care consumă un anumit aliment şi face tumoră. Sunt anumite alimente care într-adevăr predispun la apariţia unor tumori.
Cea mai cunoscută este carnea roşie în cancerele colorectale şi de aceea lumea are tendinţa să refuze să mai consume carne.
Aici ne referim la un consum crescut de populaţia României nu este astfel de consumatoare. La carne roşie intră în special carnea de vită, vânatul, carnea grasă de porc, precum şi mezelurile, adică toate acele cărnuri care sunt foarte procesate industrial" , a spus Mara Jidveian Popescu, medic specialist Oncologie la Antena3.
Și fructele pot deveni un pericol
"Uneori şi un consum exagerat de anumite fructe şi legume pot duce la cancerul de sân. Ar trebui să se reducă consumul de fructe şi legume roşii, respectiv ardeii roşii şi portocalii, morovocul, fructele de pădure. Până în 100-150 de grame pe zi este mai mult decât de suficient, dar trebuie să luăm în considerare că un morcov are cam 100 de grame.
Nu recomand nimănui să îşi facă fresh-urile acelea cu multe fructe şi legume şi să consume zilnic
Alimentaţia trebuie să fie pur şi simplu variată. Studiile au arătat că ar fi important să avem măcar şapte alimente diferite şi să le schimbăm de la o zi la alta. Şapte în fiecare zi'',a mai spus medicul.
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!