Corina Dănilă, DIETA prin care a SLĂBIT 20 de KG. Marele SECRET: Poate să apară efectul yo-yo

Cum a reușit Corina Dănilă să slăbească 20 de kilograme.
Corina Dănilă este una dintre cele mai cunoscute actrițe și prezentatoare TV din showbiz și chiar dacă la anul împlinește 50 de ani, nu-și arată deloc vârsta.
În prezent, Corina Dănilă, una dintre gazdele emisiunii „Gala umorului” de la TVR2 şi a jucat din telenovelele de succes "Numai iubirea" sau "Primăverii".
Vedeta vorbeşte rar despre viața personală și deși a avut o mulțime de probleme de-a lungul anilor, nu s-a plâns niciodată în fața fanilor săi. Cu toate acestea, recent, Corina Dănilă a rupt tăcerea despre problemele ei de sănătate, dar și despre dieta care a ajutat-o să slăbească 20 de kilograme.
Kilogramele în plus i-au provocat actriței probleme la nivelul coloanei și a articulaţiilor, motiv pentru care s-a hotărât că e timpul pentru o schimbare radicală. Actrița spune că nu a apelat niciodată la o dietă, însă recunoaște că a urmat un program strict sub îndrumarea unor specialişti în nutriţie, psihologie, kinetoterapie și fizioterapie.
Iată cum arată meniul Corinei Dănilă
"Nu am aplicat o dietă anume, niciodată. Nici nu cred în miracolul unei diete rapide! Întotdeauna este ceva care forţează organismul, şi asta poate avea repercusiuni, în timp. În plus, poate să apară efectul yo-yo. Nu am ascuns că am avut probleme legate de coloană, de articulaţii, odată cu luarea în greutate, şi că am urmat un program strict sub îndrumarea unor specialişti în nutriţie, psihologie, kinetoterapie, fizioterapie. Încerc să păstrez această nouă modalitate de a trăi sănătos.
Am învăţat să mănânc atunci când îmi este foame, puţin şi destul de des.
Evit la maximum produsele procesate, zahărul, prăjelile, iar farfuria mea conţine întotdeauna şi proteine animale, dar şi vegetale: carne de porc, vită, peşte, ouă, lactate (iaurt, chefir, brânză, caşcaval), salată verde, roşii, castraveţi, ridichi, conopidă, broccoli, dovlecei, ceapă, ciuperci, seminţe, ulei de măsline, fructe şi toooot felul de condimente.
Gătesc la cuptor, fiert sau tras la tigaie.
Mănânc fructe, aşa că îmi iau fructoza direct din ele.
Toate astea, combinate cu mişcare. Fac cel mai des bandă, însă nu am voie să alerg, ci pot doar să merg în ritm alert, în plan înclinat. Şi fac seturile de exerciţii specifice pentru coloană, pe care mi le-am însuşit de ceva vreme.", a declarat Corina Dănilă, pentru viva.ro.
Corina Dănilă, adevărul despre BOALA sa: Da, s-a declanșat pe fond emoțional
Întrebată dacă se consideră o femeie puternică, mai ales în urma problemelor pe care le-a avut cu casa, Corina Dănilă a spus că: "Nu am timp şi nici „disponibilitate” să analizez dacă sunt sau cât sunt de puternică. Pur şi simplu, iau lucrurile aşa cum sunt, fiecare problemă în parte şi încerc să o soluţionez, fără să uit să mă bucur de viaţă!
De multă vreme, voi - jurnaliştii din presa scrisă v-aţi obişnuit cu decizia mea de a păstra o discreţie decentă legată de viaţa personală. Şi am apreciere faţă de cei care înţeleg încăpăţânarea mea de a nu-mi expune copilul, familia. Chiar dacă sunt persoană publică! Nu am comentat decizii ale instanţelor din România şi n-o voi face nici acum, chiar dacă parcursul unui proces se poate întinde pe mulţi ani, în sistemul nostru juridic", a spus ea, pentru click.ro.
Ce probleme de sănătate are Corina Dănilă
"Nu am ascuns că am avut probleme legate de coloană, de articulaţii, odată cu luarea în greutate şi că am urmat un program, sub îndrumarea unor specialişti în nutriţie, psihologie, kinetoterapie, fizioterapie şi că încerc să păstrez această nouă modalitate de a trăi sănătos. Urmez în prezent terapia cu oxigen hiperbar (HBOT), pentru că oxigenul respirat difuzează din capilare în ţesuturi şi ajunge în zonele slab perfuzate, ajutându-mă la ameliorarea durerilor de coloană şi articulaţii.
Tot voi aţi sesizat, la un moment dat, petele de pe mâinile mele şi v-aţi întrebat dacă sufăr de vreo boală anume. Da, e vorba despre vitiligo, o afecţiune dermatologică auto-imună, care se declanşează pe fond emoţional, în condiţii de slăbire a sistemului imunitar şi pe care o duci toată viaţa. Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez. Din respect pentru publicul spectator şi telespectator, folosesc machiaj şi pe faţă şi pe mâini, atât la teatru cât şi la televiziune, pentru ca omul să fie atent la ce fac şi la ce transmit, nu la petele mele de pe mâini. Încerc, de ceva vreme, să ţin sub control evoluţia şi să ameliorez efectele, cu ajutorul fototerapiei cu ultraviolete. Deci, toate cele cu care m-am confruntat şi mă confrunt încă, fac parte din viaţă şi încerc să le fac faţă atât cât pot şi cum pot", a mai spus ea.
-
-
-
COVID-19 revine în România. Medicii, semnal de alarmă02.09.2025, 15:51
-
-
Tulburările mintale reduc speranța de viață cu până la 20 de ani02.09.2025, 12:32
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.