Dieta cu scorțișoară. Slăbești văzând cu ochii în 7 zile

Scorțișoara, mierea și lămâia sunt ingrediente excelente pentru a slăbi rapid într-o săptămână, adică minus 3 kilograme!
"Scorțișoara este un condiment ce poate fi folosit atât în deserturi, cât și în salate. Beneficiile pentru sănătate includ reglarea zahărului din sânge, proprietăți antiinflamatorii și posibilă protecție împotriva radicalilor liberi și a bacteriilor.", a precizat dieteticianul Robbie Clark pentru HuffPost Australia.
În combinație cu lămâia și mierea, scorțișoara te ajută să slăbești spectaculos în doar câteva zile.
La ce mai este bună scorțișoara?
1. Reduce inflamația
"Antioxidanții din scorțișoară au efecte antiinflamatorii care pot ajuta la scăderea riscului de boli de inimă, cancer și multe altele", a spus Clark.
Există peste șapte tipuri de compuși flavonoizi în scorțișoară, care sunt extrem de eficienți în combaterea nivelurilor inflamatorii periculoase.
2. Ajută la combaterea infecțiilor
Datorită abilităților pentru creșterea imunității, care se găsesc în uleiurile esențiale de scorțișoară, condimentul este un „agent natural antimicrobian, antibiotic, antifungic și antiviral”, a explicat Clark.
Modalități delicioase de a folosi scorțișoară:
În băuturi precum smoothie-uri (lapte de mango, banane și migdale) sau lapte de curcuma.
La fructe precum rubarbă și mere.
În ovăz
În pâine cu banane
În iaurt natural sau grecesc ca gustare
La marinadă pentru carne.
3. Sprijină sănătatea inimii
"S-a demonstrat că scorțișoara reduce mai mulți factori de risc asociați bolilor cardiovasculare, inclusiv scăderea nivelului de colesterol și trigliceride, precum și a tensiunii arteriale", a spus Clark.
Unele dintre modalitățile prin care scorțișoara ajută la sănătatea inimii este creșterea fluxului sanguin coronarian și suprimarea potențială a colesterolului seric total, a trigliceridelor și a fosfolipidelor.
4. Reglează nivelul zahărului din sânge
Compușii din scorțișoară, crom și polifenoli, s-au dovedit a îmbunătăți modul în care corpul nostru reacționează la insulină.
„Scorțișoara ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și poate contribui la îmbunătățirea sensibilității organismului la hormonul insulină.”, a explicat Clark.
5. Ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2
Deoarece scorțișoara îmbunătățește sensibilitatea la insulină, condimentul poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului de diabet de tip 2.
"Compușii [găsiți în scorțișoară] au, de asemenea, efecte similare asupra controlului glucozei. Se crede că scorțișoara contribuie la reducerea nivelului de zahăr din sânge și, prin urmare, poate ajuta la diabetul de tip 2 sau la cei cu fluctuații ale zahărului din sânge", a spus Tuck.
6. Protejează împotriva tulburărilor cognitive
Datorită proprietăților sale antioxidante, scorțișoara a fost, de asemenea, raportată că are activități împotriva tulburărilor neurologice, cum ar fi Parkinson și Alzheimer, prin „activarea proteinelor neuroprotectoare care protejează celulele creierului de leziuni și patologii”.
„În prezent, nu s-au făcut suficiente cercetări științifice pentru a determina cât de multă scorțișoară avem nevoie”, a spus Clark. Cu toate acestea, un studiu a arătat că un aport zilnic de 3-6 grame de scorțișoară, care este echivalent cu 1-1½ lingurițe, poate scădea nivelul de glucoză din sânge cu 18-29% la persoanele cu diabet de tip 2.
Pentru a prepara rețeta, ai nevoie de:
O lingură de scorțișoară măcinată
O jumătate de lămâie
2 linguri de miere
250 ml apă
Doar amestecă scorțișoara, sucul unei jumătăți de lămâie și mierea, până obții o textură netedă. Adaugă treptat apa călduță.
Bea dimineața pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun, și seara, înainte de culcare.
Prudență
Această băutură este interzisă persoanelor cu afecțiuni renale și biliare, arsuri la stomac sau ulcer, precum și în cazurile de alergii la citrice. Scorțișoara nu este recomandată femeilor însărcinate.
-
-
-
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă17.10.2025, 18:58
-
-
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.