Dieta, cum poți păstra pastele în dieta ta

Vă doriți din când în când un castron mare de spaghete, dar apoi vine întrebarea cum să-l potriviți în dieta zilnică, astfel încât să nu vă dea peste cap silueta....
În medie, o ceașcă de paste gătite are între 180 și 220 de calorii. Dar numărul caloriilor se poate schimba în funcție de cât timp gătiți pastele: cu cât mai multă apă absorb, cu atât mai puține calorii vor avea. De asemenea, este foarte probabil să puneți mult mai mult decât o ceașcă de paste la cină și cu certitudine dacă serviți masa în oraș, porțiile la restaurant sunt de până la trei ori mai mari decât dimensiunile sugerate de servire.
Pentru a calcula cât mai exact când gătiți acasă, cântăriți pastele uscate și numărați 100 de calorii la fiecare 28 de grame. Alegeți paste făinoase din cereale integrale pentru substanțele nutritive, vă sfătuiește Medicine.Net.com
În funcție de ceea ce veți adăuga la acestea, puteți avea, în general, 56 până la 85 grame la o masă. Asigurați-vă că ați observat ce cantitate de paste arată atunci când este gătită, astfel încât să știți cât de mult să mănâncați.
Potrivit nutriționștilor americani, regula principală, atât acasă, cât și departe de casă, este de a păstra pastele așa cum sunt, de-a sări peste sosuri făcute cu unt, cremă și cantități mari de brânză în favoarea sosurilor de roșii, de ierburi tocate, peste care se pulverizează de ulei de măsline. Dacă aveți mai mult timp, adăugați legume la aburi, cum ar fi broccoli, morcovii, dovleceii.
Puteți obține aromă de brânză prin stropirea unei linguri de parmezan ras peste farfuria de paste. Are doar 22 de calorii și, adăugând-o după ce vasul este complet pregătit, aroma sa nu se va pierde printre celelalte ingrediente.
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
-
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.