Efectele negative ale cafelei. Durerile abdominale și cum să le previi
Majoritatea oamenilor considerp cafeaua ca sursă de beneficii pentru sănătate. Potrivit specialiștilor, cafeaua și cofeina au o influență pozitivă foarte mică asupra sănătății și pot avea o gamă largă de ...
Cafeaua este renumită pentru efectele sale energizante. Unul dintre mijloacele prin care cofeina crește vigilența este prin creșterea hormonilor de stres - cortizolul, epinefrina și norepinefrina - creșterea fluxului de sânge către creier și mușchi și creșterea ritmului cardiac. Din păcate, acesta poate fi și singurul mijloc prin care persoanele sensibile au parte de disconfort gastrointestinal, notează Livestrong.
Efecte
Această stare stresată face ca sângele să fie evitat în diverse sisteme din corp. Pierderea în acest scenariu este sistemul digestiv, care este lăsat să funcționeze cu resurse minime, care, în sine, poate provoca indigestie. Cafeaua accelerează, de asemenea, secreția de acizi gastrici, accelerând viteza cu care stomacul se golește în intestine. Acest lucru poate duce la pierderea conținutului stomacal extrem de acid în intestin prea curând, ceea ce poate provoca leziuni intestinale și, evident, disconfort abdominal. Cafeaua are și un efect laxativ. Laxativele pot provoca spasme intestinale și, prin urmare, durere.
Cafeaua poate avea numeroase alte efecte negative asupra sistemului digestiv, care pot duce sau nu la dureri intestinale. Acestea includ scăderea absorbției de magneziu, un element crucial pentru sănătatea generală și menținerea regularității intestinului. De asemenea, poate acționa ca un diuretic, ceea ce duce la constipație și poate interfera cu metabolismul GABA, un neurotransmițător esențial care funcționează pentru a calma tractul gastro-intestinal. Atunci când GABA este insuficient, stomacul supărat poate deveni un eveniment obișnuit.
Tipuri
Unii cred că trecând la o cafea decofeinizată, vor lăsa în urmă aceste probleme. Acest lucru este valabil și pentru efectele specifice cofeinei, dar, din păcate, multe dintre trăsăturile cauzatoare de durere ale cafelei, cum ar fi efectele laxative ale acesteia, apar și la cafeaua decafeinizată. Decaf este la fel de acid ca și cafeaua obișnuită. Ceaiul verde, în schimb, deși este bogat în cofeină, este mult mai puțin probabil să ducă la disconfort gastrointestinal.
Prevenirea / Soluție
Dacă întâmpinați dureri abdominale după consumul de cafea, ar trebui să vă asigurați mai întâi că este cafeaua cea care provoacă durerea și nu laptele sau îndulcitorul - lactoza, fructoza și intoleranța la sorbitol sunt frecvente în rândul americanilor. Dacă cafeaua este cauza, la scurtă durată de a lua un comprimat antiacid cu fiecare ceașcă, singura cură este să renunți. Dacă sunteți un băutor obișnuit de cafea, totuși, eliminarea cafeinei, ca în cazul oricărui medicament psihoactiv, poate provoca reacții adverse neplăcute, ceea ce vă determină să „experimentați letargie, depresie, dureri de cap severe, greață și chiar dureri musculare și articulare. ", potrivit Andrew Gaeddert din" Vindecarea tulburărilor digestive ". El sfătuiește să tăiați mai întâi cantitatea de cafeină, apoi să vă beți treptat cafeaua cu cantități din ce în ce mai mari de decaf, iar în final să treceți la un ceai fără cofeină, cum ar fi rooibos sau fagure.
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Cum scap de pofta de dulce
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
