Intoleranță la lactoză și cafeaua. Cu ce înlocuim laptele

A fi intolerant la lactoză nu înseamnă că trebuie să renunți la cafea. Există mai multe produse pe care le puteți adăuga în cafea pentru aromă care nu conțin lactoză.
Înțelegerea intoleranței la lactoză
Lactoza este un tip de carbohidrat de zahăr care se găsește în lapte și produse lactate. Intoleranța la lactoză este cauzată de o deficiență a enzimei lactază, care este produsă în intestinul subțire. Lactaza descompune lactoza în două forme mai simple de zahăr, care sunt apoi absorbite în fluxul sanguin. Deși intoleranța la lactoză nu pune în pericol viața, poate provoca suferințe intestinale severe, care pot include gaze, balonare, crampe și diaree, atunci când consumi alimente lactate. În plus, diareea severă poate duce la o deficiență de vitamine sau minerale care sunt absorbite în mod normal în intestinul subțire, notează Livestrong.
Laptele de soia
Laptele de soia, obținut din fasole de soia măcinată, este bogat în mai mulți nutrienți și nu conține lactoză. Adăugarea de lapte de soia în cafea vă oferă un plus de proteine, vitamine și minerale. Laptele de soia este natural bogat în fier, calciu, vitaminele A, D, B-12 și folat. Unii producători adaugă agenți de îngroșare laptelui de soia pentru a-i da textura și gustul de lapte de vacă. Folosirea laptelui de soia în locul produselor lactate vă permite să oferiți cafelei un impuls sănătos, fără a sacrifica aroma sau textura.
Lapte de migdale
Laptele de migdale este un alt tip de opțiune fără lactoză pe care îl puteți adăuga la cafeaua dvs. Ca și laptele de soia, laptele de migdale vine într-o varietate de arome și este adesea îngroșat pentru o textură adecvată. Laptele de migdale se face prin măcinarea migdalelor cu apă, după care se îndepărtează toate particulele. Lichidul rămas este laptele de migdale, care are o aromă bogată de nuci, perfectă pentru cafea.
Cafea aromată
Puteți, de asemenea, să aveți o cafea aromată în loc să adăugați o cremă non-lactată sau variante de lapte. Cafeaua are o varietate de arome, inclusiv ciocolată, alune și vanilie. Adăugarea de zahăr sau un înlocuitor de zahăr vă poate oferi toată aroma de care aveți nevoie, fără a fi necesar să adăugați nimic altceva.
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.