Intoleranță la lactoză și cafeaua. Cu ce înlocuim laptele
A fi intolerant la lactoză nu înseamnă că trebuie să renunți la cafea. Există mai multe produse pe care le puteți adăuga în cafea pentru aromă care nu conțin lactoză.
Înțelegerea intoleranței la lactoză
Lactoza este un tip de carbohidrat de zahăr care se găsește în lapte și produse lactate. Intoleranța la lactoză este cauzată de o deficiență a enzimei lactază, care este produsă în intestinul subțire. Lactaza descompune lactoza în două forme mai simple de zahăr, care sunt apoi absorbite în fluxul sanguin. Deși intoleranța la lactoză nu pune în pericol viața, poate provoca suferințe intestinale severe, care pot include gaze, balonare, crampe și diaree, atunci când consumi alimente lactate. În plus, diareea severă poate duce la o deficiență de vitamine sau minerale care sunt absorbite în mod normal în intestinul subțire, notează Livestrong.
Laptele de soia
Laptele de soia, obținut din fasole de soia măcinată, este bogat în mai mulți nutrienți și nu conține lactoză. Adăugarea de lapte de soia în cafea vă oferă un plus de proteine, vitamine și minerale. Laptele de soia este natural bogat în fier, calciu, vitaminele A, D, B-12 și folat. Unii producători adaugă agenți de îngroșare laptelui de soia pentru a-i da textura și gustul de lapte de vacă. Folosirea laptelui de soia în locul produselor lactate vă permite să oferiți cafelei un impuls sănătos, fără a sacrifica aroma sau textura.
Lapte de migdale
Laptele de migdale este un alt tip de opțiune fără lactoză pe care îl puteți adăuga la cafeaua dvs. Ca și laptele de soia, laptele de migdale vine într-o varietate de arome și este adesea îngroșat pentru o textură adecvată. Laptele de migdale se face prin măcinarea migdalelor cu apă, după care se îndepărtează toate particulele. Lichidul rămas este laptele de migdale, care are o aromă bogată de nuci, perfectă pentru cafea.
Cafea aromată
Puteți, de asemenea, să aveți o cafea aromată în loc să adăugați o cremă non-lactată sau variante de lapte. Cafeaua are o varietate de arome, inclusiv ciocolată, alune și vanilie. Adăugarea de zahăr sau un înlocuitor de zahăr vă poate oferi toată aroma de care aveți nevoie, fără a fi necesar să adăugați nimic altceva.
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Cum scap de pofta de dulce
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
