Pofta de dulciuri poate fi redusă cu cinci alimente. Încearcă-le și tu

Pofta de dulciuri poate apărea din cauza ritmului agitat al vieții și nivelului de stres. Multe persoane se calmează cu un desert dulce, care satisface poftele.
Pofta de dulciuri poate aduce însă și prejudicii sănătății. Zahărul stimulează producerea de serotonină și dopamină, care ne îmbunătățesc starea de spirit.
Potrivit unui studiu, realizat de Universitatea Princeton din Statele Unite, evitarea consumului de dulciuri, într-un mod radical, induce aceleași mecanisme ale stresului. De aceea, există alternative mai sănătoase la zahăr, care ne fac fericiți, scrie Ukr.media.
Pofta de dulciuri poate fi redusă cu 5 alimente. Să aflăm care sunt acestea
Pofta de dulciuri poate fi redusă cu dovleac. Leguma se poate coace în cuptor sau ân tigaie, ca un desert. De asemenea, dovleacul poate fi consumat și sub formă de supă. Conținutul său ridicat de zahăr este compensat de o cantitate mare de fibre. În plus, semințele de dovleac sunt extrem de benefice pentru sănătatea cardiovasculară. Dovleacul poate fi asezonat cu scorțișoară și copt.
Pofta de dulciuri poate fi redusă cu scorțișoară. Acest condiment se poate adăugă în deserturi, în ceaiurile din plante sau miere. Consumul de scorțișoară scade valoarea glicemiei după mese. De asemenea, reduce pofta de dulciuri.
Bananele, benefice pentru sănătate. Cele pătate luptă împotriva cancerului
Pofta de dulciuri poate fi redusă cu morcovi. Leguma are aceleași beneficii ca și dovleacul. Dacă este consumat crud, este și mai eficient. Morcovul crud poate fi adăugat în salate sau în sucuri cu măr și lămâie.
Pofta de dulciuri poate fi redusă cu cartofi dulci. Leguma are același mecanism de absorbție a fibrelor. Se poate prepara ca un cartof normal copt sau fiert și condimentat după preferințe.
Pofta de dulciuri poate fi redusă cu ștevie. Este un îndulcitor natural, obținut dintr-o plantă originară din Paraguay. Folosește ștevia ca înlocuitor de zahăr atât în deserturi, cât și în ceaiuri sau cafea.
6 obiceiuri care încetinesc îmbătrânirea. De ce este micul dejun important
6 obiceiuri care pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv și la întârzierea îmbătrânirii.
Este cunoscut deja faptul că micul dejun este important pentru sănătatea noastră, iar acesta poate să fie un obicei care să cântărească foarte mult prin efectele pe care le va avea odată cu înaintarea în vârstă.
Concret, este vorba despre reducerea efectelor îmbătrânirii, o etapă inevitabilă și ireversibilă a cursului vieții, motiv pentru care trebuie acordată o atenție deosebită încă din anii tinereții. De altfel, spun specialiștii în nutriție, obiceiurile alimentare sănătoase se învață de mici.
Deși nu avem capacitatea de a controla ritmul în care efectele îmbătrânirii ne afectează aspectul fizic sau psiho-emoțional, modul în care ne alimentăm ne poate ajuta să ne menținem activi, atât fizic, cât și mental, iar de acest lucru depinde, în cea mai mare măsură, micul dejun.
”Mulți dintre noi suntem obsedați de modul în care îmbătrânim la exterior - cu preocupări legate de ridurile de pe față, pungile de sub ochi și părul nostru brăzdat de gri. Dar îmbătrânirea sănătoasă din interior este cea asupra căreia ar trebui să ne concentrăm energia”, explică Bonnie Taub-Dix, creatorul BetterThanDieting, potrivit EatThis.
Care sunt cele 6 obiceiuri sănătoase legate de micul dejun
Pentru a putea beneficia de efectele pe care le are micul dejun asupra sănătății trebuie să țineți cont de câteva obiceiuri sănătoase, care potrivit dieteticienilor pot să încetinească procesul de îmbătrânire.
1. Nu săriți peste micul dejun. Cel mai important lucru în privința mic-dejunului este chiar acesta, adică să nu săriți ceea ce este considerată principala masă a zilei, care vă dă energia pentru a face față tuturor activităților dvs.
”A mânca ceva la micul dejun este adesea mai important decât ceea ce mănânci la micul dejun. Mari sau mici, există studii evaluate de colegi care indică faptul că mâncatul mai devreme în timpul zilei ajută la îmbunătățirea cardio metabolismului.
Acest lucru înseamnă că veți avea o inimă mai sănătoasă, veți preveni diabetul și bolile cardiovasculare și chiar veți pierde în greutate. Cu cât vă simțiți mai bine, cu atât sunteți mai tânăr”, explică Sandra Arevalo, purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.
2. Consumați cereale bogate în triptofan. Această recomandare vine în preîntâmpine oboseala pe care de multe ori o afișăm dimineața, după o noapte în care nu ne-am odihnit suficient, din varii motive.
”Începeți să mâncați cereale care conțin triptofan. Fulgii de ovăz, cerealele de grâu integral și semințele de chiar sunt mai bogate în triptofan. Citește continuarea AICI.
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Cum scap de pofta de dulce
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.