Tonul în ulei versus tonul în apă. Diferențe și beneficii

Tonul este pescuit în peste 70 de țări din întreaga lume. Conform Grant Island Sea Grant, America este unul dintre cei mai mari consumatori de ton. Statele Unite folosesc peste 31 la sută din cantitatea...
Potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite, există 109 calorii într-o porție de ton în apă. Tonul în ulei furnizează mai multe calorii, undeva la 158 pe porție. Ambele tipuri sunt considerate alegeri moderate de calorii, conform Food and Drug Administration, constituind doar 5 până la 8 la sută dintr-o dietă de 2.000 de calorii, notează Livestrong.
Grasime
Tonul în apă are 2,5 grame de grăsime pe porție, în timp ce tonul în ulei are 6,8 grame de grăsime. Uleiul folosit în tonul la conservă contribuie cu aproximativ 4 grame de grăsime, dintre care 1 este grăsime saturată. De asemenea, conține aproximativ 2,5 grame de grăsimi polinesaturate și monoinsaturate. Potrivit American Heart Association, s-a demonstrat că grăsimile nesaturate ajută la scăderea nivelului de colesterol și la scăderea riscului de boli de inimă.
Carbohidrați
Tonul este considerat un aliment fără carbohidrați. Atât tonul ambalat în ulei, cât și tonul în apă nu conțin zaharuri și fibre. Carbohidrații sunt surse importante de energie și sunt necesare pentru ca organismul să funcționeze corect. Asigurați-vă că includeți surse de carbohidrați în dietă pentru a vă menține sănătos. Alimentele bogate în carbohidrați includ fructe și cereale integrale.
Proteină
O porție de ton, indiferent că este în ulei sau apă, oferă aproximativ 20 de grame de proteine. Proteina găsită în ton este considerată a fi o sursă completă de proteine. Proteinele complete furnizează toți aminoacizii esențiali necesari pentru ca organismul să funcționeze corect, în conformitate cu Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor. În timp ce nevoile de proteine variază în funcție de vârstă, sex și nivel de activitate, aportul zilnic de proteine recomandat este de aproximativ 46 până la 56 de grame pe zi pentru bărbații și femeile cu vârsta peste 19 ani. Aceasta înseamnă că o porție de ton poate satisface aproape jumătate din necesarul dvs. zilnic de proteine.
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.