Tonul în ulei versus tonul în apă. Diferențe și beneficii
Tonul este pescuit în peste 70 de țări din întreaga lume. Conform Grant Island Sea Grant, America este unul dintre cei mai mari consumatori de ton. Statele Unite folosesc peste 31 la sută din cantitatea...
Potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite, există 109 calorii într-o porție de ton în apă. Tonul în ulei furnizează mai multe calorii, undeva la 158 pe porție. Ambele tipuri sunt considerate alegeri moderate de calorii, conform Food and Drug Administration, constituind doar 5 până la 8 la sută dintr-o dietă de 2.000 de calorii, notează Livestrong.
Grasime
Tonul în apă are 2,5 grame de grăsime pe porție, în timp ce tonul în ulei are 6,8 grame de grăsime. Uleiul folosit în tonul la conservă contribuie cu aproximativ 4 grame de grăsime, dintre care 1 este grăsime saturată. De asemenea, conține aproximativ 2,5 grame de grăsimi polinesaturate și monoinsaturate. Potrivit American Heart Association, s-a demonstrat că grăsimile nesaturate ajută la scăderea nivelului de colesterol și la scăderea riscului de boli de inimă.
Carbohidrați
Tonul este considerat un aliment fără carbohidrați. Atât tonul ambalat în ulei, cât și tonul în apă nu conțin zaharuri și fibre. Carbohidrații sunt surse importante de energie și sunt necesare pentru ca organismul să funcționeze corect. Asigurați-vă că includeți surse de carbohidrați în dietă pentru a vă menține sănătos. Alimentele bogate în carbohidrați includ fructe și cereale integrale.
Proteină
O porție de ton, indiferent că este în ulei sau apă, oferă aproximativ 20 de grame de proteine. Proteina găsită în ton este considerată a fi o sursă completă de proteine. Proteinele complete furnizează toți aminoacizii esențiali necesari pentru ca organismul să funcționeze corect, în conformitate cu Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor. În timp ce nevoile de proteine variază în funcție de vârstă, sex și nivel de activitate, aportul zilnic de proteine recomandat este de aproximativ 46 până la 56 de grame pe zi pentru bărbații și femeile cu vârsta peste 19 ani. Aceasta înseamnă că o porție de ton poate satisface aproape jumătate din necesarul dvs. zilnic de proteine.
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Cum scap de pofta de dulce
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
