Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Dacă tot suntem în post, există o serie de înlocuitori vegetali pentru ouă în rețete și în felurile principale. Iată o listă cu 4 înlocuitori simpli pe bază de...
Fie că tocmai ai aflat că ai o intoleranță la ouă, poate ții post și nu ai voie să te atingi de astfel de produse animale sau poate pur și simplu ai rămas fără fix când vrei să faci o prăjitură și ai nevoie rapid de înlocuitori, există soluții. Iată care:
Puteți folosi tofu ca înlocuitor ușor, plin de proteine, pentru ouă la coacere, atâta timp cât faceți o prăjitură sau un desert care necesită praf de copt și bicarbonat de sodiu, astfel încât să dospească corespunzător. Înlocuiți oul cu 1/4 cană de silken tofu și asigurați-vă că îl zdrobiți bine înainte de a-l amesteca în aluat.
O parte din ceea ce fac ouăle la coacere este legarea ingredientelor. O alternativă este să amestecați 2 linguri de pudră de Arrowroot (un amidon extras din rizomii unei plante tropicale ce poarta acelasi nume dar cunoscută și ca Maranta arundinacea, care se găsește în România) cu 3 linguri de apă pentru fiecare ou din rețetă.
De asemenea, numită făină gram (care nu trebuie confundată cu făina graham) sau făină de besan, ea creează un înlocuitor excelent de ouă dacă e amestecată cu drojdie și kalanamak, o sare specială care conferă o aromă asemănătoare ouălor.
„Ouăle” de in sau de chia funcționează bine ca liant la coacere. Pentru a face un „ou” vegetal, amestecați 1 lingură de masă de semințe de in sau chia măcinate cu 2,5 linguri de apă fierbinte. Lăsați amestecul să se „odihnească” cel puțin 5 minute pentru a se îngroșa și a deveni gelatinos. Se Poate înlocui cu succes un ou din rețete (clătite, brownies).
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.