Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Dacă tot suntem în post, există o serie de înlocuitori vegetali pentru ouă în rețete și în felurile principale. Iată o listă cu 4 înlocuitori simpli pe bază de...
Fie că tocmai ai aflat că ai o intoleranță la ouă, poate ții post și nu ai voie să te atingi de astfel de produse animale sau poate pur și simplu ai rămas fără fix când vrei să faci o prăjitură și ai nevoie rapid de înlocuitori, există soluții. Iată care:
Puteți folosi tofu ca înlocuitor ușor, plin de proteine, pentru ouă la coacere, atâta timp cât faceți o prăjitură sau un desert care necesită praf de copt și bicarbonat de sodiu, astfel încât să dospească corespunzător. Înlocuiți oul cu 1/4 cană de silken tofu și asigurați-vă că îl zdrobiți bine înainte de a-l amesteca în aluat.
O parte din ceea ce fac ouăle la coacere este legarea ingredientelor. O alternativă este să amestecați 2 linguri de pudră de Arrowroot (un amidon extras din rizomii unei plante tropicale ce poarta acelasi nume dar cunoscută și ca Maranta arundinacea, care se găsește în România) cu 3 linguri de apă pentru fiecare ou din rețetă.
De asemenea, numită făină gram (care nu trebuie confundată cu făina graham) sau făină de besan, ea creează un înlocuitor excelent de ouă dacă e amestecată cu drojdie și kalanamak, o sare specială care conferă o aromă asemănătoare ouălor.
„Ouăle” de in sau de chia funcționează bine ca liant la coacere. Pentru a face un „ou” vegetal, amestecați 1 lingură de masă de semințe de in sau chia măcinate cu 2,5 linguri de apă fierbinte. Lăsați amestecul să se „odihnească” cel puțin 5 minute pentru a se îngroșa și a deveni gelatinos. Se Poate înlocui cu succes un ou din rețete (clătite, brownies).
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.