5 variante de mic dejun de POST, care pot fi și desert
Valentin Vasile, specialist în personal training și nutriție sportivă, ne propune cinci variante de mic dejun de POST, care pot fi și desert.
"1. Chia porridge cu lapte de cocos, fulgi de ovăz, fructe de pădure
Ingrediente:
Semințe de chia - 25 g
Lapte de cocos - 120ml
Fulgi de ovăz - 2-3 linguri
Fructe de pădure 1/2 cană
Miere 1/2 linguriță
Se pun semințele la inmuiat in laptele de cocos si se lasă la frigider 1 oră.
După o oră se scoate de la frigider.
Se adaugă intr-un pahar fructele de pădure taiate în bucățele, se pun fulgii de ovăz peste fructe și se adaugă amestecul de lapte cu chia, deasupra se pun bucățele de fructe și miere.
2. Mere cu fulgi de ovăz, curmale și scorțișoară
Ingrediente
- Fulgi de ovăz : 1 ceașcă sau 1/2 cană.
- Scorțișoară :1/2 linguriță
- Curmale: 4-5 tăiate bucăți
- Sare :1 vârf de linguriță
- Făină de migdale: 1 ceașcă
- Miere: 1 lingură
Se amesteca într-un bol ingredientele. Se taie in felii subțiri 3 mere curățate de coajă. Se adaugă și merele în bolul cu ingrediente și se amestecă. Se introduc la cuptor pe o tavă la 250 grade pentru 30-40 min.
3. Terci din quinoa cu lapte din migdale, scorțișoară și afine
- se fierb 100 gr quinoa în 300 ml apa. După ce a absorbit toată apa, se adauga 300 ml lapte din migdale . Se lasă la fiert pana absoarbe și laptele. Când este aproape gata, se adaugă coaja de lămâie rasa. După ce am inchis focul, se adaugă o lingura de miere și se amestecă.
Gemul de afine: se pun afinele într-o tigaie antiaderentă la foc mic și după ce se înmoaie, se zdrobesc cu furculița. Ulterior se adaugă 1-2 lingurite de semințe de chia, se amesteca și se lasă la foc mic încă 5-10 minute, pana devine ca un jeleu.
4. Prune uscate umplute cu nucă coaptă in cuptor, iaurt din soia, vanilie și scorțișoară
Prunele uscate se curăță de sâmburi, se umplu cu nuci coapte, in iaurt se pune esență de vanilie. Scorțișoara se presară pe iaurt.
5. Toast cu unt de arahide, dulceață de prune și de afine sau (prune si afine coapte in cuptor) și miere.", a scris Valentin Vasile pe Instagram.
Citește și LASAGNA VEGETARIANĂ cum o face Giulia Nahmany. REȚETĂ delicioasă DE POST
-
Cancerul de colon face ravagii. Creștere explozivă a cazurilor13.11.2025, 12:29
-
-
-
-
Alexandru Rogobete anunță relaxarea legislației13.11.2025, 09:20
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
