8 dulciuri PERMISE la diabet. Cum să le prepari RAPID, fără coacere, în mai puțin de 10 minute!

„Nu pot mânca dulciuri” - este cea mai mare concepție greșită pe care o au cei diagnosticați cu diabet. Adevărul este că poți savura ceva dulce, fără...
Cheia unui desert prietenos cu diabetul constă în echilibrarea corectă a ingredientelor nutritive, alimente care oferă un pic de proteine și fibre, alături de dulceața lor naturală. Rețetele dulci ar trebui să fie cât mai simple, și nu încărcate cu tot felul de ingrediente dulci.
Aproape toate aceste rețete conțin sub 15g carbohidrați pe porție. Niciuna nu necesită plită sau cuptor, este nevoie doar de frigider sau congelator.
1. Fondue de cacao cu unt de migdale
Acest desert oferă 137 de calorii, 4g proteine, 5g carbohidrați, 2g fibre, 3g zahăr. Este gata în 10 minute.
Ingrediente
¼ cană unt de migdale
1 lingură praf de cacao
1 lingură ulei de cocos, topit
1½ linguriță sirop de arțar
¼ cană de fulgi, pentru a garnisi blatul
fructe feliate / tocate
Într-un castron mediu, amestecă untul de migdale, pudra de cacao, uleiul de cocos topit, siropul de arțar și apa. Poate fi consumat imediat sau după ce a stat o oră la frigider. Servește cu garnitură de fulgi și fructe feliate sau tocate, biscuiți sau covrigi pe lateral.
2. Biluțe gluten-free cu scorțișoară, lămâie și cocos
Acest desert oferă 97 de calorii, 3g proteine, 6g carbohidrați, 1g fibre, 3g zahăr. Este gata în 8 minute.
Ingrediente
2 căni de făină de migdale
¼ cană sirop de arțar pur
2 linguri ulei de migdale
2 lingurițe coajă de lămâie
1 linguriță de scorțișoară măcinată
¼ linguriță sare de mare sau sare de masă
¼ ceașcă de nucă de cocos mărunțită
Amestecă făina de migdale, siropul de arțar, uleiul de migdale, coaja de lămâie, scorțișoara și sarea într-un castron, până devine o compoziție lipicioasă. Împarte aluatul în 20 de bucîți și formează biluțe. Dă fiecare biluță prin nucă de cocos, apoi așază-le pe hârtie de copt. Le poți servi imediat sau le poți păstra acoperite, în frigider.
3. Înghețată de mango tropical
Acest desert oferă 63 de calorii, 1g de proteine, 8g de carbohidrați, 1g de fibre, 6g de zahăr.
Ingrediente
1 mango mare, curățat și tăiat cubulețe
1 banană mare coaptă, curățată și feliată
1/2 cană lapte de cocos ușor conservat
Pune toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie până la omogenizare. Toarnă compoziția în forme de înghețată, introdu bețișoare și bagă la congelator cel puțin 6 ore.
4. Spumă de brânză cu dovleac
Ingrediente
3/4 cană piure de dovleac
3/4 cană de brânză ricotta degresată
1 1/2 lingură sirop de arțar
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță extract de vanilie
1 vârf de nucșoară
1 vârf de sare
¼ ceașcă de iaurt grecesc simplu (pentru garnitură)
2 linguri de migdale (tocate, pentru garnitură)
Amestecă dovleacul, brânza ricotta, siropul de arțar, scorțișoara, extractul de vanilie, nucșoara și sarea într-un castron mic, până se formează o compoziție omogenă.
Bagă mousse-ul la frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de servire.
Servește crema acoperită cu iaurt grecesc simplu, migdale tocate și un strop de nucșoară.
5. Smoothie cu semințe de Chia
Acest desert oferă 198 de calorii, 6g proteine, 31g carbohidrați, 9g fibre, 11g zahăr, Este gata în aproximativ 10 minute.
Ingrediente
½ cană cu lapte de migdale neîndulcit
2 linguri semințe de chia
½ linguriță scorțișoară
1 ½ banană medie, tăiată în bucăți
1 ½ cănă cu lapte de migdale neîndulcit
2 linguri praf de cacao
2 linguri praf de unt de arahide
Într-un castron mediu, amestecă laptele de migdale, semințele de chia și scorțișoara. Lasă ingredientele să stea cel puțin 10 minute, pentru ca semințele de chia să se umfle și să absoarbă lichidul.
Amesteceă banana, laptele de migdale, pudra de cacao și untul de arahide în blender, până devine un piure.
Pune budinca de chia în două pahare. Acoperă cu smoothie și servește imediat.
6. Papaya umplut cu iaurt și nuci
Acest desert oferă 184 calorii, 9g proteine, 21g carbohidrați, 4g fibre, 15g zahăr. Mousse-ul este gata în cinci minute.
Ingrediente
1 papaya mediu, înjumătățit
1/2 cană iaurt grecesc simplu fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi
1/4 cană de nuci
1/4 linguriță scorțișoară măcinată
Scoate semințele de papaya.
Umple fiecare jumătate de papaya cu jumătate de iaurt, jumătăți de nucă și praf cu scorțișoară măcinată.
7. Curmale umplute cu brânză de capră și unt din semințe de floarea soarelui
Acest desert oferă 73 de calorii, 2g proteine, 7g carbohidrați, 1g fibre, 5g zahăr. Ambele sunt gata în mai puțin de 5 minute.
Ingrediente
4 curmale mari
1 lingură unt de semințe de floarea soarelui
1/2 linguriță semințe de floarea-soarelui
1 lingură brânză de capră
1/2 linguriță miere
Pentru a face curmale cu unt și semințe de floarea-soarelui: taie o curmală în două, dar nu de tot. Umple-o cu jumătate de linguriță de unt de semințe de floarea-soarelui și presară 1/4 linguriță de semințe de floarea-soarelui deasupra.
Pentru a face curmale cu brânză de capră și miere: scobește curmala și umple-o cu jumătate de linguriță de brânză moale de capră și stropește cu 1/4 linguriță de miere deasupra.
8. Parfait cu iaurt și unt de arahide
Acest desert oferă 250 de calorii, 15g proteine, 31g carbohidrați, 3g fibre, 22g zahăr. Este gata în aproximativ 5 minute.
Ingrediente
1 cană iaurt grecesc cu vanilie cu conținut scăzut de grăsimi
1 banană medie, feliată
2 linguri unt de arahide
2 linguri cacao
Așază untul de arahide într-un vas mic pentru microunde. Bagă în cuptorul cu microunde pentru 15-20 de secunde, până când este subțire și ușor de turnat.
Pune jumătate din iaurt în două pahare. Adaugă jumătate din feliile de banane și stropește cu unt de arahide. Întinde iaurtul rămas, feliile de banane și untul de arahide. Acoperă cu cacao și servește.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Rețeta de smoothie care te dezumflă după masa de Paște. Iți dă energie rapid și reglează tranzitul intestinal
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.