Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Quinoa este originară din Anzi, unde a fost cultivată mult timp de incași. Se gătește în aproximativ 10-12 minute, constituind o garnitură ușoară, bogată în fibre dar și vitamine. Ea este recomandată în...
Quinoa poate fi folosită în supe, salate și produse de patiserie. În general este importată din America de Sud.
Quinoa este un bob mic rotund de culoare deschisă, asemănătoare ca aspect cu semințele de susan. Dar quinoa este disponibilă și în alte culori, inclusiv roșu, violet și negru. Majoritatea soiurilor de quinoa trebuie clătite înainte de a fi gătite, pentru a îndepărta reziduurile amare care conțin saponină, o substanță care ține la distanță insectele.
Quinoa este o proteină completă, unul dintre puținele alimente vegetale care oferă toți cei nouă aminoacizi esențiali de care are nevoie corpul uman într-un echilibru sănătos. Quinoa conține cantități mari de potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale.
De asemenea, este bogată în antioxidanți care pot ajuta la controlul diabetului de tip 2. Deși minuscule, boabele de quinoa vă ajută să vă simțiți mai plini, adică sătui, mai mult timp.
Fiecare cereală integrală oferă un amestec diferit de substanțe nutritive. Quinoa este o sursă bună (mai mare sau egală cu 10% din valoarea zilnică recomandată) de cupru, proteine, fibre și fier, precum și vitaminele B tiamină (B1) și piridoxină (B6). Quinoa este, de asemenea, o sursă excelentă (mai mare sau egală cu 20% din valoarea zilnică recomandată) de magneziu, fosfor, mangan și acid folic.
Quinoa nu numai că este o proteină completă, dar boabele au un raport de obicei ridicat de proteine versus carbohidrați. Totoată, dacă aveți boala celiacă, amintiți-vă că quinoa este una dintre numeroasele opțiuni excelente de cereale fără gluten!
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!