Brioșe cu stafide și cafea, FĂRĂ ZAHĂR SAU FĂINĂ. REȚETA

Pentru persoanele care vor să elimine zahărul și făina din dietă sau cele care nu au nevoie de consume cele două ingrediente, prezentăm astăzi o rețetă de brioșe cu stafide și...
Rețeta de Brioșe cu stafide și cafea, la care nu vom folosi zahăr sau făină, este făcută din ingrediente care sunt dulci de la sine. Brioșele nu vor fi la fel de pufoase odată răcite - se vor mai lăsa, neavând făină sau zahărul bătut spumă cu ou, acesta este inconvenientul.
Ingrediente:
- 3 banane coapte,
- 700 de grame de brânză de vaci sau ricotta,
- 2 ouă,
- O linguriță de coajă de portocală rasă,
- Esență de vanilie 3-4 picături,
- Stafide,
- O cafea mică espresso (extrastrong, foarte concentrată) – de asemenea, se poate înlocui cu 2 linguri de cacao dacă nu vreți cafea.
- Un plic mic de praf de copt.
Cum se fac:
- Se zdobesc bananele, se amestecă cu brânza, cele două ouă, lingurița de coajă de portocale rasă și esența de vanilie și se amestecă cu plicul de praf de copt.
- jumătate din compoziție se separă și se poate amesteca cu cafeaua espresso (sau cu cacaoa, după preferințe).
- se încălzește cuptorul la 190-200 de grade Celsius.
- se toarnă compoziția în hârtia de brioșe – ies cam 12 brioșe mari sau 26 mai mici.
- se adaugă stafidele care se împing ușor în compoziția din formă, doar un pic, ca să nu se ducă la fund.
- se bagă la cuptor până devin maronii.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.