Budincă de chia cu ciocolată și fructe, REȚETA delicioasă a Giuliei Nahmany
Dragostea înseamnă și răsfăț pentru papilele gustative, spune Giulia Nahmany. Ea are o rețetă rapidă și delicioasă de Budincă de chia cu ciocolată și fructe. Iată cum o...
Budincă de ciocolată cu chia este un desert „sănătos și extrem de hrănitor, pe care ți-l poți permite ori de câte ori îți dorești, nu doar ocazional” scris Giulia Nahmany.
„Încă din copilărie mi-au plăcut dulciurile, iar dacă în față oricăror alte tentații culinare resist fără niciun fel de efort, dulciurile sunt punctul meu slab. Așadar, de-a lungul anilor am tot căutat înlocuitori de zahăr (...) cu indice glicemic zero, fără calorii, recomandat de medicii nutriționiști și diabetologi”, mai arată ea.
Ce ingrediente îți sunt necesare pentru budincă de chia a la Giulia:
- O cană de lapte vegetal (250 ml) – eu am ales să folosesc lapte de orez, însă poți opta pentru orice alt sortiment de lapte (caju, migdale, ovăz, cocoș, etc),
- 3 linguri de semințe de chia,
- Cacao ecologică – după gust (1-2 linguri),
- Esență de vanilie (opțional),
- Căpșuni, zmeură, afine, fulgi de cocoș și o bucățică de ciocolată fără zahăr + dragoste din belșug.
„Budincă de chia cu ciocolată și fructe poate constitui un mic dejun romantic perfect sau un deșert numai bun de împărțit la doi într-o zi de weekend. Se prepară foarte ușor, însă nu în grabă, ci pe tihnă. Foarte important este că ingredientele să fie foarte bine omogenizate, de aceea trebuiesc adăugate treptat și amestecate încetul cu încetul. Pentru început se toarnă câțiva mililitri de lapte într-un bol, se adaugă 1-2 lingurițe de semințe de chia, se amestecă bine, și se continuă astfel până ce întreagă cantitate de semințe a fost perfect încorporată în laptele vegetal. După aceea, se adaugă 1-2 lingurițe de îndulcitor și puțină cacao ecologică, având grijă să amesteci bine de tot. Pentru a obține consistentă perfectă, budincă trebuie să stea 2-3 ore la frigider, însă la fel de bine o poți lasă și peste noapte. Când este gata, mie îmi place să decorez cu afine, zmeură și căpșuni, câțiva fulgi de cocos și puțină ciocolată fără zahăr, dar tu poți include orice alte fructe îți dorești”, a scris vedeta, pe pagina ei de Facebook.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
