Budincă de chia cu ciocolată și fructe, REȚETA delicioasă a Giuliei Nahmany

Dragostea înseamnă și răsfăț pentru papilele gustative, spune Giulia Nahmany. Ea are o rețetă rapidă și delicioasă de Budincă de chia cu ciocolată și fructe. Iată cum o...
Budincă de ciocolată cu chia este un desert „sănătos și extrem de hrănitor, pe care ți-l poți permite ori de câte ori îți dorești, nu doar ocazional” scris Giulia Nahmany.
„Încă din copilărie mi-au plăcut dulciurile, iar dacă în față oricăror alte tentații culinare resist fără niciun fel de efort, dulciurile sunt punctul meu slab. Așadar, de-a lungul anilor am tot căutat înlocuitori de zahăr (...) cu indice glicemic zero, fără calorii, recomandat de medicii nutriționiști și diabetologi”, mai arată ea.
Ce ingrediente îți sunt necesare pentru budincă de chia a la Giulia:
- O cană de lapte vegetal (250 ml) – eu am ales să folosesc lapte de orez, însă poți opta pentru orice alt sortiment de lapte (caju, migdale, ovăz, cocoș, etc),
- 3 linguri de semințe de chia,
- Cacao ecologică – după gust (1-2 linguri),
- Esență de vanilie (opțional),
- Căpșuni, zmeură, afine, fulgi de cocoș și o bucățică de ciocolată fără zahăr + dragoste din belșug.
„Budincă de chia cu ciocolată și fructe poate constitui un mic dejun romantic perfect sau un deșert numai bun de împărțit la doi într-o zi de weekend. Se prepară foarte ușor, însă nu în grabă, ci pe tihnă. Foarte important este că ingredientele să fie foarte bine omogenizate, de aceea trebuiesc adăugate treptat și amestecate încetul cu încetul. Pentru început se toarnă câțiva mililitri de lapte într-un bol, se adaugă 1-2 lingurițe de semințe de chia, se amestecă bine, și se continuă astfel până ce întreagă cantitate de semințe a fost perfect încorporată în laptele vegetal. După aceea, se adaugă 1-2 lingurițe de îndulcitor și puțină cacao ecologică, având grijă să amesteci bine de tot. Pentru a obține consistentă perfectă, budincă trebuie să stea 2-3 ore la frigider, însă la fel de bine o poți lasă și peste noapte. Când este gata, mie îmi place să decorez cu afine, zmeură și căpșuni, câțiva fulgi de cocos și puțină ciocolată fără zahăr, dar tu poți include orice alte fructe îți dorești”, a scris vedeta, pe pagina ei de Facebook.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.