Ce se întâmplă când încălzești orezul. Ce este bacteria Bacillus cereus și cum te poți otrăvi

Ce se întâmplă când reîncălzești orezul. Există o credință comună că nu ar trebui să reîncălziți niciodată orezul.
Ce se întâmplă când reîncălzești orezul. Se spune că nu este indicat să reîncălziți orezul pentru că devine toxic. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat.
Orezul este mai problematic decât alte alimente rămase, deoarece poate conține bacterii numite Bacillus cereus, care supraviețuiesc unor procese de gătit. Această bacterie este adesea cauza intoxicației alimentare din orezul reîncălzit sau gătit. Intoxicația alimentară provoacă, de obicei, diaree și vărsături și poate provoca complicații severe la persoanele cu alte probleme de sănătate.
Dacă oamenii nu respectă corect regulile de siguranță alimentară, bacteriile pot crește pe orezul rămas și vă pot îmbolnăvi. Cu toate acestea, manipularea corectă a alimentelor poate preveni îmbolnăvirea.
Vezi și: Cum să faci ridurile să dispară. Diveică: Am oprit timpul în loc. Șterge 10-15 ani de pe chip
Cum să pregătiți, să depozitați și să reîncălziți orezul în siguranță
Departamentul agriculturii al Statelor Unite (USDA) prezintă cele mai sigure modalități de a găti, stoca și reîncălzi alimentele, inclusiv orezul, în mod corespunzător.
Fiecare dintre următorii pași se va asigura că orezul reîncălzit are un risc scăzut de a vă îmbolnăvi.
- Spălați-vă bine mâinile
- Spălați întotdeauna bine mâinile înainte de a pregăti și găti mâncarea. Păstrați ustensilele care au atins produsele de origine animală crude separat.
- Gătiți orezul în mod corespunzător. Când gătiți orez, asigurați-vă că ajunge la o temperatură ridicată. Păstrați-l în afara zonei periculoase - între 4°C și 60°C - în cazul în care bacteriile cresc rapid.
- Se servește orezul imediat după ce a fost gătit, notează Medical News Today.
- Răciți rapid resturile
Pentru a reduce și mai mult creșterea bacteriilor, alimentele se răcesc rapid prin:
- Împărțirea alimentelor în recipiente pentru alimente de mică adâncime și sigilarea lor cu un capac.
- Nu lăsați orezul sau mâncarea caldă să stea mai mult de 1 oră afară.
- Depozitați resturile în mod corespunzător
- USDA recomandă stocarea numai a resturilor pentru perioadele stabilite:
- Aruncați resturile de frigider după 3 până la 4 zile.
- Eliminați resturile de congelator după 3 până la 4 luni.
- Aruncați orice resturi păstrate la temperatura camerei timp de peste 2 ore.
Vezi și: Obiectul banal care poate provoca septicemie. Poți faci o infecție gravă
Ce trebuie să știi când reîncălzești orezul
- Când reîncălziți orezul, asigurați-vă că este fierbinte.
- Setați aragazul la foc mediu, amestecând orezul continuu.
- Utilizați un termometru pentru a vă asigura că temperatura internă este de cel puțin 73 de grade Celsius.
- Este sigur să mănânci orezul rece, atâta timp cât a fost răcit și depozitat corect.
Simptome timpurii ale intoxicației alimentare
Simptomele intoxicatiei alimentare includ:
- diaree
- vărsături
- dureri abdominale
- febră
- frisoane
Simptomele vor apărea rapid și ar trebui să dureze doar un timp scurt. Majoritatea oamenilor se vor recupera rapid, fără complicații. Discutați cu un medic dacă:
- simptomele persistă mai mult de 48 de ore
- simptomele se agravează
- apar simptome noi
Reîncălzirea orezului este sigură atunci când este făcută corect. Este esențial să se practice siguranța și igiena alimentară ori de câte ori gătiți.
Reîncălzirea orezului poate provoca intoxicații alimentare
Da, puteți obține intoxicații alimentare de la consumul de orez reîncălzit. Nu reîncălzirea este cea care cauzează problema, ci modul în care orezul a fost depozitat înainte de a fi reîncălzit.
Orezul nefiert poate conține spori de Bacillus cereus, bacterii care pot provoca intoxicații alimentare. Sporii pot supraviețui atunci când orezul este gătit.
Dacă orezul este lăsat la temperatura camerei, sporii pot crește în bacterii. Aceste bacterii se vor multiplica și pot produce toxine (otrăvuri) care provoacă vărsături sau diaree.
Cu cât orezul fiert este lăsat mai mult la temperatura camerei, cu atât este mai probabil ca bacteriile sau toxinele să facă orezul nesigur pentru consum.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Rețeta de smoothie care te dezumflă după masa de Paște. Iți dă energie rapid și reglează tranzitul intestinal
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.