
Această înghețată de ciocolată este potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau lactoză.
A venit vara și, odată cu ea, vremea bună. Astfel, se deschide oficial sezonul înghețatelor, un produs specific temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, poți obține o versiune mult mai sănătoasă și mai naturală a înghețatei dacă, în loc să cumperi înghețata, o prepari acasă.
Rețeta de înghețată de ciocolată făcută acasă se prepară ușor și rapid, folosind doar patru ingrediente și care nu includ zahăr, ouă, lactate, îndulcitori și gluten și aparține unui celebru nutriționist spaniol Blanca García-Orea.
Ingrediente pentru rețetă:
• 1 banană
• ciocolată cu 85% cacao
• 1 lingură ulei de cocos sau măsline
• cremă de caju
Mod de preparare:
După cum explică nutriționistul Blanca García-Orea pe contul de Instagram, aceștia sunt pașii necesari pentru a face înghețată de casă cu ciocolată:
1. Zdrobește banana cu o furculiță, pune-o într-o matriță și apoi în congelator. Așteaptă aproximativ 4 ore până îngheață.
2. Topește ciocolata cu uleiul de cocos și toarn-o peste banană. Poți adăuga cremă de nuci sau nuci întregi în acest moment.
3. O poți mânca imediat sau o mai poți adăuga puțin la congelator.
Vezi această postare pe Instagram
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-