Limonadă cu turmeric, cel mai bun leac pentru depresie. Rețetă
Limonada cu turmeric este un tratament natural excelent pentru ameliorarea depresiei.
Ce este depresia?
Depresia este o tulburare psihologică ce presupune gânduri și sentimente negative despre viață și propria persoană. Când simptomele devin violente, persoana se poate sinucide.
Medicamentele utilizate pentru tratarea depresiei, cum ar fi Prozac și alte antidepresive, au multe efecte secundare, inclusiv sângerări gastro-intestinale, probleme de respirație și comportament suicidar.
Care sunt simptomele depresiei?
- Sentiment de tristețe
- Diminuarea interesului pentru unele activități, pasiuni
- Alterarea poftei de mâncare
- Dificultate de atenție și memorare
- Pierderea libidoului
- Oboseală
- Hipersomnie sau insomnie
- Pierderea motivației
- Gânduri suicidare
Ce este curcuma?
Limonada cu curcuma, care este antiinflamatoare și anti-oxidantă, este utilizată în tratamentul stomacului deranjat, a arsurilor la stomac (dispepsie), a bolilor hepatice, a diareei, icterului, a bolilor hepatice, a artritei etc.
De asemenea, îmbunătățește imunitatea și acționează ca detoxifiant prin reducerea caloriilor.
De ce turmericul ameliorează depresia?
Cercetătorii au descoperit într-un studiu că ingredientul activ din turmeric, curcumina, are același efect ca Prozac și alte medicamente similare și, în același timp, nu dăunează organismului.
Cum se prepară această băutură?
Rețeta limonadei cu curcuma este foarte simplă și durează doar câteva minute.
Ingrediente:
• Suc obținut de la 1 lămâie
• 2 lingurițe de curcuma măcinată sau curcuma proaspăt rasă
• 4 lingurițe de sirop de arțar, miere sau stevie
• 4 pahare de apă filtrată rece
• Suc extras dintr-o portocală (opțional).
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele într-o carafă.
Servește limonada de turmeric cu felii de lămâie.
-
-
-
-
5 motive să mănânci prune uscate și cum să le consumi corect16.11.2025, 16:13
-
Cât de des ar trebui să faci duș. Dermatologii explică16.11.2025, 12:08
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
