Limonadă de casă, răcoritoare și perfectă pentru zile toride. Ingredientul care o face super delicioasă și parfumată

Pentru că afară e caniculă și gradul de disconfort e ridicat, o limonadă rece și aromată ne poate răcori.
Limonada de casă conține pepene roșu și sirop de mentă:
"Ingrediente:
600 g pepene roșu
1 litru apă
1 cană sirop de mentă (250g)
1 cană zeamă de lămâie (250g)
Pentru această limonadă cu pepene roșu aveți nevoie cam de un sfert de pepene mare, dar puteți să folosiți și restul de pepene pe care-l mai aveți prin frigider și pe care nu-l mai mănâncă nimeni. Mai aveți nevoie de sirop de mentă delicios. Totuși, îl puteți înlocui cu sirop simplu din zahăr și apă sau cu miere. Vă mai trebuie suc proaspăt stors de lămâie și apă. Un lucru foarte important este să lăsați limonada să stea la frigider pentru ca toate aromele să se întrepătrundă, iar gustul să fie delicios. Lăsați-o măcar 2-3 ore sau chiar peste noapte.
După ce ați amestecat toate ingredientele, gustați limonada cu pepene și potriviți gustul după preferința voastră. S-ar putea să mai aveți nevoie de zeamă de lămâie sau de sirop de mentă. Pentru a servi limonada, vă recomand să folosiți pahare mari, pe care să le umpleți cu gheață, felii de lămâie și eventual mentă proaspătă. Mai puteți adăuga felii mici de pepene foarte bine răcite. O altă idee simpatică e să congelați cuburi de pepene pentru un gust bun și pentru un aspect frumos. Această limonadă cu pepene roșu este bună doar servită foarte rece și neapărat cu multă poftă., scrie JamilaCuisine pe blogul ei.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.