Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Prepară această rețetă de mucenici moldovenești cu miere și nucă.
Ingrediente
450 ml lapte
125 gr zahăr
50 ml ulei
3 ouă
două plicuri de drojdie uscată
2 pliculețe zahăr vanilat
1 kg făină
esență de vanilie
coaja de la o lămâie
Mod de preparare
Pentru maia: peste drojdia uscată pune puțin lapte, două linguri de făină și las-o să crească timp de 15 minute.
Treci la aluat: Pune făina, ouăle, maiaua, zahărul vanilat, coaja de la lămâie, esența de vanilie și amestecă. În timp ce amesteci, cu mixerul sau cu mâna, adaugă lapte, puțin câte puțin, și frământă. Lasă aluatul deoparte, să crească.
Pregătește siropul: pune apă pe aragaz, în momentul în care începe să fiarbă, adaugă zahăr, mai lasă să fiarbă aproximativ 3 minute. Pune esența de vanilie și coaja de portocală, pe care o scoți după ce siropul se răcește.
Împarte aluatul în mai multe bucăți egale. Formează opturile și pune-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Lasă-i să crească un sfert de oră. Cu o pensulă, unge-i cu ou, pentru a avea o culoare frumoasă după coacere. Lasă-i la cuptor 20 de minute.
Înainte de a-i însiropa, lasă mucenicii să se răcească. Pune sirop cu lingura, apoi miere și nucă.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.