
Prepară această rețetă de mucenici moldovenești cu miere și nucă.
Ingrediente
450 ml lapte
125 gr zahăr
50 ml ulei
3 ouă
două plicuri de drojdie uscată
2 pliculețe zahăr vanilat
1 kg făină
esență de vanilie
coaja de la o lămâie
Mod de preparare
Pentru maia: peste drojdia uscată pune puțin lapte, două linguri de făină și las-o să crească timp de 15 minute.
Treci la aluat: Pune făina, ouăle, maiaua, zahărul vanilat, coaja de la lămâie, esența de vanilie și amestecă. În timp ce amesteci, cu mixerul sau cu mâna, adaugă lapte, puțin câte puțin, și frământă. Lasă aluatul deoparte, să crească.
Pregătește siropul: pune apă pe aragaz, în momentul în care începe să fiarbă, adaugă zahăr, mai lasă să fiarbă aproximativ 3 minute. Pune esența de vanilie și coaja de portocală, pe care o scoți după ce siropul se răcește.
Împarte aluatul în mai multe bucăți egale. Formează opturile și pune-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Lasă-i să crească un sfert de oră. Cu o pensulă, unge-i cu ou, pentru a avea o culoare frumoasă după coacere. Lasă-i la cuptor 20 de minute.
Înainte de a-i însiropa, lasă mucenicii să se răcească. Pune sirop cu lingura, apoi miere și nucă.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-