Panna Cotta, rețetă veche italiană în 5 pași. Foarte simplu de făcut

panna-cotta-reteta-simpla_09627000

Panna Cotta este considerată un fel de mâncare dificil de preparat. Notează această rețetă simplă de Panna Cotta, care îți iese perfect în cinci pași. 

Panna Cotta este practic o cremă italiană ce înseamnă „smântână gătită”. Este realizată cu ingrediente ușor accesibile, cum ar fi zahărul, smântâna etc., și are o textură bogată și mătăsoasă. 

Cum faci Panna Cotta 

 

Pasul 1

Toarnă 1 ½ cană de lapte într-o tigaie și presară 3 lingurițe de praf de gelatină peste. Lasă pe foc 5-10 minute și amestecă

Pasul 2

Mărește flacăra și continuă să amesteci pentru a dizolva și înmuia gelatina. Odată dizolvată, adaugă ½ cană zahăr alb în tigaie și omogenizează.

Pasul 3

Într-un castron, amestecă 100 g de smântână grasă, 1 linguriță de extract de vanilie și puțină sare.Toarnă compoziția de gelatină peste cea de smântână și amestecă. 

Citește și Cum prepari sosul Carbonara pentru paste. Ingredientul SECRET care îi dă o aromă bogată

Pasul 4

Pune Panna Cotta într-o formă de brioșe sau rotundă și bagă compoziția la frigider timp de 4-5 ore sau peste noapte. 

Pasul 5

Pentru a desprinde Panna Cotta de marginile formei, rulează cu cuțitul pe margini. Așază vasul într-un castron umplut cu apă fierbinte timp de 3 secunde, apoi răstoarnă Panna Cotta pe o farfurie. 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250