Panna Cotta, rețetă veche italiană în 5 pași. Foarte simplu de făcut

Panna Cotta este considerată un fel de mâncare dificil de preparat. Notează această rețetă simplă de Panna Cotta, care îți iese perfect în cinci pași.
Panna Cotta este practic o cremă italiană ce înseamnă „smântână gătită”. Este realizată cu ingrediente ușor accesibile, cum ar fi zahărul, smântâna etc., și are o textură bogată și mătăsoasă.
Cum faci Panna Cotta
Pasul 1
Toarnă 1 ½ cană de lapte într-o tigaie și presară 3 lingurițe de praf de gelatină peste. Lasă pe foc 5-10 minute și amestecă
Pasul 2
Mărește flacăra și continuă să amesteci pentru a dizolva și înmuia gelatina. Odată dizolvată, adaugă ½ cană zahăr alb în tigaie și omogenizează.
Pasul 3
Într-un castron, amestecă 100 g de smântână grasă, 1 linguriță de extract de vanilie și puțină sare.Toarnă compoziția de gelatină peste cea de smântână și amestecă.
Citește și Cum prepari sosul Carbonara pentru paste. Ingredientul SECRET care îi dă o aromă bogată
Pasul 4
Pune Panna Cotta într-o formă de brioșe sau rotundă și bagă compoziția la frigider timp de 4-5 ore sau peste noapte.
Pasul 5
Pentru a desprinde Panna Cotta de marginile formei, rulează cu cuțitul pe margini. Așază vasul într-un castron umplut cu apă fierbinte timp de 3 secunde, apoi răstoarnă Panna Cotta pe o farfurie.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.