Pate de ficat de pui făcut în casă. Cea mai simplă și mai rapidă rețetă
Cea mai simplă rețetă de casă de pate de ficat de pui, fără chimicale sau conservanți. Rețeta este ușor de făcut și sănătoasă!
Ingrediente:
Rețetă pentru 4 persoane:
- O caserolă de ficat de pui de 500 gr.
- 4 ouă
- O lingură de muștar
- O ceapă albă
- Sare și piper după gust.
- Pătrunjel, după preferințe.
Timp de preparare: circa 30 de minute
Mod de preparare:
Se pun la fiert ficățeii și ceapa doar descojită, cu un vârf de cuțit de sare. Când ceapa s-a fiert și ficățeii sunt fierți și noi, se strecoară ficățeii și se pun în bolul de făcut maioneză. Ceapa se aruncă. Se păstrează la îndemână câteva linguri din apa în care au fost fierți ficățeii, dar care a fost strecurată.
Ouăle se fierb tari, se curăță de coajă și se taie în două. Gălbenușul se adaugă peste ficăței, în bol, împreună cu o lingură de muștar, cu sare și piper după gust.
Se fac cremă fie cu telul (masher de cartofi), presa de făcut piure sau mixerul vertical.
Dacă e prea groasă pasta, puteți adăuga puțin din zeama strecurată în care au fost fierți ficățeii. Puneți pe rând, câte o lingură, ca să nu riscați să devină pasta prea moale.
Pateul poate fi folosit pentru a umple albușurile fierte, ca sandviș sau orice fel de umplutură doriți.
De asemenea, se poate orna cu frunze de pătrunjel sau cu măsline.
Rezistă, dacă este ținut în frigider, fără probleme 3-4 zile.
-
EXCLUSIV Armonia de sărbători, subiectul săptămânii la DrPsy13.12.2025, 08:14
-
De câtă Omega-3 avem nevoie zilnic12.12.2025, 22:00
-
-
-
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care este cu adevărat mai sănătoasă12.12.2025, 18:00
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
