Pate de ficat de pui făcut în casă. Cea mai simplă și mai rapidă rețetă

Cea mai simplă rețetă de casă de pate de ficat de pui, fără chimicale sau conservanți. Rețeta este ușor de făcut și sănătoasă!
Ingrediente:
Rețetă pentru 4 persoane:
- O caserolă de ficat de pui de 500 gr.
- 4 ouă
- O lingură de muștar
- O ceapă albă
- Sare și piper după gust.
- Pătrunjel, după preferințe.
Timp de preparare: circa 30 de minute
Mod de preparare:
Se pun la fiert ficățeii și ceapa doar descojită, cu un vârf de cuțit de sare. Când ceapa s-a fiert și ficățeii sunt fierți și noi, se strecoară ficățeii și se pun în bolul de făcut maioneză. Ceapa se aruncă. Se păstrează la îndemână câteva linguri din apa în care au fost fierți ficățeii, dar care a fost strecurată.
Ouăle se fierb tari, se curăță de coajă și se taie în două. Gălbenușul se adaugă peste ficăței, în bol, împreună cu o lingură de muștar, cu sare și piper după gust.
Se fac cremă fie cu telul (masher de cartofi), presa de făcut piure sau mixerul vertical.
Dacă e prea groasă pasta, puteți adăuga puțin din zeama strecurată în care au fost fierți ficățeii. Puneți pe rând, câte o lingură, ca să nu riscați să devină pasta prea moale.
Pateul poate fi folosit pentru a umple albușurile fierte, ca sandviș sau orice fel de umplutură doriți.
De asemenea, se poate orna cu frunze de pătrunjel sau cu măsline.
Rezistă, dacă este ținut în frigider, fără probleme 3-4 zile.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.