Pateu vegetal făcut în casă. Rețetă de POST extrem de delicioasă
Pateurile vegetale sunt la mare căutare în perioadele de post. Deși se găsesc în mai toate magazinele, nu sunt tocmai sănătoase, așa că prepară-l în casă, cu ingrediente naturale și...
Ai nevoie de:
4 morcovi mari
½ cană ulei de măsline extravirgin
½ -1 cățel de usturoi
1-2 linguri suc de lămâie
½ linguriță sare
1 vârf de piper negru
1 linguriță de mărar proaspăt
1 mână de roșii uscate rehidratate (opțional)
Mod de preparare
Pune morcovii la fiert cu un praf de sare, până se înmoaie. După ce au fiert bine, scoate-i din apa fierbinte direct într-un vas cu apă rece cu gheață.
Cu un blender amestecă morcovii împreună cu restul ingredientelor, până ce obții o textură dulce și cremoasă. Reglează consistența pateului cu ulei.
Ornează cu mărar tocat deasupra.
Citește și Negresă cu gem, cea mai simplă rețetă. Atât de delicioasă, încât nimeni nu va crede că este de POST!
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
