
Pateurile vegetale sunt la mare căutare în perioadele de post. Deși se găsesc în mai toate magazinele, nu sunt tocmai sănătoase, așa că prepară-l în casă, cu ingrediente naturale și...
Ai nevoie de:
4 morcovi mari
½ cană ulei de măsline extravirgin
½ -1 cățel de usturoi
1-2 linguri suc de lămâie
½ linguriță sare
1 vârf de piper negru
1 linguriță de mărar proaspăt
1 mână de roșii uscate rehidratate (opțional)
Mod de preparare
Pune morcovii la fiert cu un praf de sare, până se înmoaie. După ce au fiert bine, scoate-i din apa fierbinte direct într-un vas cu apă rece cu gheață.
Cu un blender amestecă morcovii împreună cu restul ingredientelor, până ce obții o textură dulce și cremoasă. Reglează consistența pateului cu ulei.
Ornează cu mărar tocat deasupra.
Citește și Negresă cu gem, cea mai simplă rețetă. Atât de delicioasă, încât nimeni nu va crede că este de POST!
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-