Condimentul care înlocuiește zahărul. Este o alternativă sănătoasă cu beneficii uimitoare. Suprimă pofta de mâncare și menține sănătatea inimii
Condimentul care înlocuiește zahărul. Există multe modalități de a satisface dorința de dulce, dar nu toate trebuie să implice zahărul. O simplă schimbare poate reduce drastic numărul de calorii și poate...
Condimentul care înlocuiește zahărul. Zahărul afectează funcția cerebrală, crește colesterolul, deteriorează dinții, poate suprasolicita ficatul, crește șansele de diabet și este extrem de addictiv, datorită eliberării masive de dopamine în creier.
Cel mai bun înlocuitor? Scorțișoara - un condiment lăudat pentru proprietățile sale uimitoare pentru sănătate. Înlocuiți zahărul din cafea cu o linguriță de scorțișoară și nu veți adăuga doar o aromă bogată, ci și aceste beneficii nutriționale.
Scorțișoara poate fi folosită pentru a îndulci ceaiul sau cafeaua înlocuind în parte zahărul. Poate adăuga o notă subtilă de dulceață și aromă, fără a fi necesară cantitatea obișnuită de zahăr.
Pentru a folosi scorțișoara în acest scop, puteți adăuga o linguriță mică de scorțișoară pudră în ceai sau cafea și amestecați bine. Ajustați cantitatea în funcție de preferințele dumneavoastră personale pentru dulceață. Este o alternativă mai sănătoasă la zahăr și poate aduce o notă de prospețime în băutura dumneavoastră.
Vezi și: Balonarea după masă, semn al unei boli de stomac. Ce este sindromul de dumping și cât de grav este
Putere antioxidantă
Scorțișoara este plină de antioxidanți, care protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. Aceștia contribuie la proprietățile sale anticanceroase - unele studii au arătat că acest condiment încetinește creșterea celulelor canceroase. Antioxidanții au, de asemenea, efecte antiinflamatorii puternice, tratarea unor tipuri de dureri și dureri de cap (cum ar fi artrita), repararea daunelor tisulare și prevenirea daunelor musculare, potrivit Holmes Place.
Accelerarea metabolismului
Cercetările efectuate de Societatea Americană de Biochimie și Biologie Moleculară sugerează că scorțișoara activează o proteină numită Sirtuin-1, care este activă în reglarea insulinei și a metabolismului lipidic. Fie sub formă întreagă sau măcinată, prezența acestui super-condiment în organism înseamnă că poate reduce stocarea excesului de grăsime, arde mai multe calorii și ajută la pierderea în greutate.
Controlul nivelurilor de insulină
Un adevărat miracol al scorțișoarei este capacitatea sa de a reduce nivelurile de zahăr din sânge cu până la 29% - o veste bună pentru cei cu diabet de tip 2. Aceasta forțează celulele musculare să elimine zahărul din fluxul sanguin, transformându-l în energie. Chiar și pentru cei non-diabetici, menținerea nivelurilor de zahăr din sânge la un nivel minim este esențială pentru sănătate și pierderea în greutate.
Vezi și: Bananele ajută inima și sistemul digestiv. Efectul pozitiv al potasiului în organism
Reducerea riscului de boli de inimă
O doză zilnică din acest condiment delicios poate contribui la sănătatea inimii. Scorțișoara inhibă eliberarea acizilor grași inflamatori și oprește îngroșarea sângelui prin plachete, reducând tensiunea arterială. Nivelurile de calciu și fibre din scorțișoară ajută organismul să elimine toxinele și pot reduce nivelurile de colesterol și trigliceride.
Antifungic și antibacterian
Datorită proprietăților cinnamaldehidei, un compus care conferă scorțișoarei aroma și mirosul său, acest înlocuitor al zahărului poate ajuta la combaterea diferitelor infecții, în special cele cauzate de ciuperci. De asemenea, s-a demonstrat că reduce creșterea bacteriilor precum Listeria și Salmonella.
Prin includerea scorțișoarei în dietă, veți menține sănătatea orală în formă optimă: proprietățile antimicrobiene pot ajuta la prevenirea cariilor dentare și reducerea respirației urât mirositoare.
Suprimă pofta de mâncare
Consumul de zahăr crește nivelurile de insulină și blochează nivelurile importante de leptină - un hormon necesar pentru reducerea poftei de mâncare și arderea grăsimilor. Renunțând la zahăr în favoarea unui înlocuitor pe bază de scorțișoară, veți satisface în mod sănătos pofta de dulce și vă veți simți sătui pentru mai mult timp.
Presărați o linguriță în micul dejun, amestecați-o în shake-ul de proteină zilnic sau preparați gustări sănătoase cu acest condiment pentru a începe să beneficiați de efectele sale.
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
