Supă cu găluște: ingredientul care face găluștele pufoase. Chef Sorin Bontea: Asta-i tot. Așa nu fac cocoloașe și nu rămâi fără zeamă

Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum cu supa de găluște. Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul. Cum se fac, de fapt, găluștele.
Chef Sorin Bontea este cunoscut pentru rețetele sale pe care le împărtăeșește cu publicul larg și cu toți cei ce-l apreciază.
De această dată, îți vom prezenta rețeta de supă de pui cu găluște a lui Chef Sorin Bontea, care a cucerit o mulțime de gospodine. Deși poate părea o rețetă simplă pentru cei pricepuți în bucătărie, există un ingredient secret care face supa delicioasă și găluștele pufoase.
Cunoscutul bucătar și jurat de la "Chefi la cuțite" are o rețetă specială, foarte ușor de preparat, iar dacă o faceți ca la carte cu ingredientul lui minune, sigur nu o să dați greș cu această rețetă.
Celebrul chef consideră că această supă este cea mai populară din România și astfel a decis să împărtășească rețetă lui cu toată lumea.
"Care este cea mai populară supă a noastră? Eu cred că este cea cu găluște, așa că o să vă arăt cum fac eu această rețetă", spune Chef Sorin Bontea.
Supă cu găluște - Ingrediente:
- ceapă
- țelină
- păstârnac
- morcov
- 2 ouă
- griș
- pătrunjel
- sare
- piper
- praf de copt
"Ingredientele sunt simple. Cum zice românul, asta-i tot", spune chef Sorin Bontea.
Supă cu găluște - Mod de preparare:
"Am pus puiul la fiert, dar ce-am făcut înainte? L-am fiert 2-3 minute în altă oală, după care l-am spălat și îl pun din nou la fiert, ca să iasă supa curată. Puiul este gata, acum adaug și legumele tăiate în bucăți mari, pentru că oricum le voi scoate. Le las să fiarbă la foc mic și pun și toate cotoarele de pătrunjel în ea", a mai spus chef Sorin Bontea.
Supă cu găluște. Ingredientul care face găluștele pufoase
Ei bine, asta nu este tot, pentru că la fel ca orice bucătar și chef Sorin Bontea are un secret pentru un preparat perfect. În ceea ce privește supa de pui cu găluște, celebrul bucătar spune că există un secret care stă în găluște.
Pentru a ieși pufoase, chef Sorin Bontea pune în găluște praf de copt.
"Am ouăle și praful de copt, pe care-l amestec cu grișul, ca să nu facă cocoloașe. Batem ouăle bine, punem griș și amestecăm.
Cu cât facem compoziția mai tare a găluștelor, cu atât ele vor trage mai multă supă și riști să rămâi fără zeamă. Consistența trebuie să curgă din tel și o las 5 minute, ca să se umfle grișul.
Între timp, scot carnea și legumele din supă, dacă vreți, puteți curăța cărnița și să o lăsați în supă, și cu morcovul la fel. Ideea este că supa nu trebuie să fiarbă, când punem găluștele. Le facem mai mari, cu o linguriță. Îi pun capac, când termin, la foc foarte mic, să se gătească foarte bine.
Miroase așa de bine. Se vede că găluștele sunt pufoase, nici nu trebuie să le mai gust. E foarte bună", a conchis chef Sorin Bontea, pe canalul său de YouTube.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.