Sănătatea mintală, influențată de ceea ce mâncăm. Ce se întâmplă în creier când mâncăm alimentele procesate

Un studiu recent publicat aduce în prim-plan legătura directă dintre consumul de alimente procesate sau ultra-procesate și riscul de depresie.
Această conexiune între sănătatea mintală și alegerile alimentare devine tot mai evidentă, subliniind influența semnificativă pe care dieta o exercită asupra bunăstării noastre psihice.
Rezultatele cercetării, realizate la prestigiosul Centru de Cercetare Biomedicală Dr. Josep Trueta și la Institutul de Cercetare Biomedicală din Girona, dezvăluie că evitarea consumului de alimente nesănătoase, precum junk food-ul sau produsele ultra-procesate, poate contribui semnificativ la prevenirea riscului de depresie.
O analiză profundă a obiceiurilor alimentare ale participanților a fost corelată cu modificări observate în structura rețelelor neuronale specifice ale creierului.
Mai multe despre legătura dintre alimentele ultra-procesate și sănătatea mintală și cum să dormi mai mult pentru a mânca mai bine, citește mai departe pe Părinți și Pitici.ro
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-