
Putem suferi de balonare din multe motive. De daa aceasta vă spunem care sunt 6 alimente banale care vă provoacă această suferință:
Cu toții putem avea episoade de indigestie, balonare și constipație. Când vine vorba de balonare, însă, aceasta se poate produce din mai multe motive: un stil de viață sedentar, consumul unor alimente greșite, consumul excesiv de alimente, modificările hormonale și lipsa mișcării, ca să enumerăm doar câteva dintre ele. Iată ce produse alimentare pot provoca balonare:
1) Mere
Un măr pe zi ține medicul la distanță, se spune. De asemenea, merele sunt bune la dietă, dacă vrei să slăbești, pentru că sunt bogate în fibre. Dar contează cantitatea pe care o consumi, pentru că merele au un conținut ridicat de fructoză, care poate provoca balonare atunci când sunt fermentează în stomac. Dacă merele îți provoacă balonare, le poți înlocui cu banane, afine, portocale sau căpșuni.
2) Ceapa
Când este consumată crudă, ceapa poate provoca balonare. Cel mai bun lucru de făcut este să vă bucurați de cantități mai mici de ceapă bine foartă. Dacă este posibil, înlocuiți-o cu condimente și ierburi pentru a adăuga aromă.
3) Fasolea
Fasolea este recunoscută pentru că provoacă balonare și indigestie, chiar și când o speli cu bicarbonat de sodiu sau când o ții la înmuiat peste noapte. Ea conține proteine și carbohidrați sănătoși, dar care au și un conținut ridicat de fibre, ceea ce poate cauza probleme. Dacă vă balonează, o puteți înlocui cu linte roșie, care conține mai puține în fibre.
4) Broccoli
Broccoli este un superaliment, dar el legumele din caegoria sa (conopida și varza) pot provoca balonare. Pentru a evita acest lucru, aceste legume trebuie consumate fierte sau făcute la buri. Dacă și așa vă balonează, le puteți înlocui cu spanac, castraveți, salată verde, cartofi dulci sau dovlecei.
5) Lintea
La fel ca fasolea, lintea este, de asemenea, bogată în fibre. Dar, în afară de aceasta, conține și zaharuri nedigerabile care provoacă balonare. Înainte de a o consuma, înmuiați-o cel puțin o oră-două în apă rece cu suc de lămâie și oțet pentru a reduce balonarea.
6) Fructe uscate
Fructele uscate au un conținut ridicat de fructoză și dacă sunt consumate în cantități mari, pot provoca balonare. În cereale dimineața, spre exemplu, puneți fructe proaspete au congelate, precum fructele de pădure, care au un conținut mai scăzut de fructoză.
-
7 lucruri pe care să NU le spui cuiva cu anxietate14.07.2025, 09:07
-
Punctul de pe mână care îți calmează instant durerea de cap14.07.2025, 08:27
-
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul13.07.2025, 15:48
-
Cancerul îți topește vasele de sânge ale mușchilor. Ce s-a descoperit13.07.2025, 15:04
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-