
Nutriționistul Cori Grămescu explică, pentru Spectacola, de ce ajungem în post să mâncăm mai mult și, totuși, să nu avem senzația de sațietate.
Nu mai e un secret pentru nimeni că perioada postului e foarte provocatoare pentru cei care aleg să postească. Nutriționistul Cori Grămescu atrage atenția că, de multe, ori, oamenii care postesc, din cauza dezechilibrului de nutrienți, consumă mai puține proteine, ”destul de multe glucide simple.
”Și atunci senzația de foame apare mult mai frecvent și este mult mai agresivă, ceea ce înseamnă că, în timp, ajungem să mâncăm mai mult și alimente care nu ne țin de foame, deci perpetuăm acest dezechilibru”, afirmă Cori Grămescu.
Potrivit acesteia, meniul de post ar trebui să cuprindă alimente care să asigure un minimum de aport de proteine.
”Din păcate, proteinele vegetale au o valoare biologică redusă. proteinele vegetale nu ne acoperă tot necesarul de aminoacizi esențiali. Sunt cei nouă aminoacizi pe care corpul nostru nu îi poate sintetiza singur. Trebuie neapărat să îi primească din alimente. Și, de fapt, aceasta este marea provocare a meniului de post în sensul că trebuie să avem grijă să mâncăm minimum de proteine de care avem nevoie pentru a funcționa și să asigurăm combinația optimă de alimente care să ne asigure acești aminoacizii esențiali”, explică nutriționistul Cori Grămescu.
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Cine scapă de plata CASS de la 1 septembrie16.07.2025, 22:35
-
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-