Condimentul ANTIVIRAL, antibacterial care n-ar trebui să-ți lipsească din casă

condimente-bune_45789400 Condimentele nu trebuie să-ți lipsească din casă FOTO pexels

De sute de ani oamenii folosesc condimente pentru prepararea mâncărurilor. Unul dintre ele este și antibacterial, antifungic, dar și antiviral.

Scorțișoara se numără printre condimentele folosite e sute de ani pe întreg globul. Reduce tensiunea arterială crescută, scade nivelul de zahăr din sânge și ameliorează disconfortul digestiv.

Jurnaliștii bbcgoodfood au subliniat, într-un material, beneficiile consumului de scorțișoară.

* Calitățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice - mirosul și aroma sunt date de uleiurile esențiale conținute în scoarță, numite cinamaldehidă – care are proprietățile descrise mai sus.

* Luptă cu inflamația – conține cantități mari de antioxidanți polifenoli care protejează corpul de boli; antioxidanții din scorțișoară au efecte antiinflamatorii.

* Proprietăți prebiotice - promovează creșterea bacteriilor benefice și ajută la suprimarea creșterii bacteriilor patogene, inclusiv în intestine.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare

De ce NU e bine să folosești telefonul în baie

24 feb 2025, 09:16
Chiar dacă poate fi tentant să îți folosești telefonul în baie pentru divertisment sau multitasking, există riscuri pentru sănătate și posibilitatea deteriorării dispozitivului la care nu...