Scorțișoara, în ce boli ajută
Scorțișoara a fost folosită mult timp atât ca mirodenie, cât și ca un medicament tradițional. Și în prezent, unii medici o recomandă pentru probleme de sănătate. Mai multe studii privind...
Un compus numit cinamaldehida din scorțișoară poate direcționa celulele grase și le face să ardă mai multă energie, potrivit unui studiu de laborator. Aceasta este o veste interesantă pentru oricine încearcă să piardă în greutate, dar cercetarea se află încă în stadii incipiente. Un mic studiu a constatat că scorțișoara poate lupta împotriva tipurilor de bacterii cunoscute ca provoacă acnee. Un alt studiu mic de laborator sugerează că scorțișoara poate stimula producția de colagen, ceea ce ar putea ajuta pielea să arate mai tânără.
Ajută la tratarea cancerului
În studiile efecutate la animale sau pe celule cultivate în laboratoare, scorțișoara a arătat promisiunea capacitatea sa de a încetini creșterea celulelor canceroase și chiar de a ucide celulele tumorale. ,,Avem nevoie de studii la oameni pentru a ști ce rol ar putea juca scorțișoară în vindecarea sau prevenirea cancerului”, susțin medicii americani de la WebMD.com.
Scade tensiunea arterială
Mai multe studii sugerează că mâncarea cu scorțișoară, consumată în fiecare zi timp de 3 luni poate duce la scăderea tensiunii arteriale sistolice cu până la 5 puncte.
,,Este nevoie de studii mai mari pentru a verifica într-adevăr acest lucru, de văzut cât de mult trebuie să mănânci pentru a obține cele mai bune rezultate și cât durează efectul. Aceste persoane din studiu aveau prediabet și diabet de tip 2, nu știm dacă scorțișoara are același efect atunci când pacienții nu au probleme cu glicemia”, spun specialiștii.
Protejează creierul
În laborator, mirodenia a oprit acumularea unei proteine cerebrale care este un semn distinctiv al bolii Alzheimer. Într-un alt studiu, șobolanii care aveau scorțișoară în meniu au făcut mai bine labirintul de apă menit să le testeze memoria.
Reduce inflamația
Se pare că scorțișoara este un luptător vajunic împotriva inflamației, conform unui studiu recent de laborator care a analizat 115 alimente. Deoarece bolile inflamatorii cum ar fi artrita reumatoidă devin mai frecvente pe măsură ce îmbătrâniți, cercetările ar putea sprijini utilizarea scorțișoarei ca remediu natural pentru adulții mai în vârstă pentru a ajuta la aceste tipuri de boli.
Colesterolul rău scade
Când 60 de adulți într-un mic studiu au mâncat aproximativ o jumătate de linguriță de scorțișoară în fiecare zi timp de 40 de zile, colesterolul LDL ("rău") a scăzut. Alte cercetări au arătat că cantități similare de scorțișoară, consumate zilnic timp de până la 18 săptămâni, pot reduce LDL și colesterolul total în timp ce crește colesterolul HDL ("bun").
Luptă cu bacteriile și reglează menstruația
Scorțișoara poate lupta cu multe tipuri de bacterii, inclusiv salmonella, E. coli și stafilococi. Se pare că are puterea de a distruge ciuperca Candida albicans, prevenind infecțiile vaginale. Condimentul reglează ciclurile menstruale în cazul femeilor cu ovare polichistice. O doză de 1,5 grame (aproximativ 1/2 linguriță) de scorțișoară luată în fiecare zi timp de 6 luni le-a ajutat pe femeile cu sindrom de ovar polichistic care au avut menstre regulate.
-
Două mâini de alune pe zi îți îmbunătățesc memoria în doar 4 luni04.12.2025, 17:30
-
-
-
-
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Cum scap de pofta de dulce
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
