Scorțișoara, în ce boli ajută

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Scortisoara și anason
Scortisoara și anason

Scorțișoara a fost folosită mult timp atât ca mirodenie, cât și ca un medicament tradițional. Și în prezent, unii medici o recomandă pentru probleme de sănătate.  Mai multe studii privind adulții cu diabet zaharat au descoperit că scorțișoara poate ajuta la scăderea zahărului din sânge, dar aceasta nu este singura sa virtute. Aflați în ce boli ajută acest condiment.

 

Un compus numit cinamaldehida din scorțișoară poate direcționa celulele grase și le face să ardă mai multă energie, potrivit unui studiu de laborator. Aceasta este o veste interesantă pentru oricine încearcă să piardă în greutate, dar cercetarea se află încă în stadii incipiente.  Un mic studiu a constatat că scorțișoara poate lupta împotriva tipurilor de bacterii cunoscute ca provoacă acnee. Un alt studiu mic de laborator sugerează că scorțișoara poate stimula producția de colagen, ceea ce ar putea ajuta pielea să arate mai tânără.

Ajută la tratarea cancerului

În studiile efecutate la animale sau pe celule cultivate în laboratoare, scorțișoara a arătat promisiunea capacitatea sa de a încetini creșterea celulelor canceroase și chiar de a ucide celulele tumorale. ,,Avem nevoie de studii la oameni pentru a ști ce rol ar putea juca scorțișoară în vindecarea sau prevenirea cancerului”, susțin medicii americani de la WebMD.com.

 Scade tensiunea arterială

Mai multe studii sugerează că mâncarea cu scorțișoară, consumată în fiecare zi timp de 3 luni poate duce la scăderea tensiunii arteriale sistolice cu până la 5 puncte.

,,Este nevoie de studii mai mari pentru a verifica într-adevăr acest lucru, de văzut cât de mult trebuie să mănânci pentru a obține cele mai bune rezultate și cât durează efectul. Aceste persoane din studiu aveau prediabet și diabet de tip 2, nu știm dacă scorțișoara are același efect atunci când pacienții nu au probleme cu glicemia”, spun specialiștii.

 Protejează creierul

În laborator, mirodenia a oprit acumularea unei proteine cerebrale care este un semn distinctiv al bolii Alzheimer. Într-un alt studiu, șobolanii care aveau scorțișoară în meniu au făcut mai bine labirintul de apă menit să le testeze memoria.

Reduce inflamația

Se pare că scorțișoara este un luptător vajunic împotriva inflamației, conform unui studiu recent de laborator care a analizat 115 alimente. Deoarece bolile inflamatorii cum ar fi artrita reumatoidă devin mai frecvente pe măsură ce îmbătrâniți, cercetările ar putea sprijini utilizarea scorțișoarei ca remediu natural pentru adulții mai în vârstă pentru a ajuta la aceste tipuri de boli.

 Colesterolul rău scade

Când 60 de adulți într-un mic studiu au mâncat aproximativ o jumătate de linguriță de scorțișoară în fiecare zi timp de 40 de zile, colesterolul LDL ("rău") a scăzut. Alte cercetări au arătat că cantități similare de scorțișoară, consumate zilnic timp de până la 18 săptămâni, pot reduce LDL și colesterolul total în timp ce crește colesterolul HDL ("bun").


Luptă cu bacteriile  și reglează menstruația

Scorțișoara poate lupta cu multe tipuri de bacterii, inclusiv salmonella, E. coli și stafilococi. Se pare că are puterea de a distruge ciuperca Candida albicans, prevenind infecțiile vaginale.  Condimentul reglează ciclurile menstruale în cazul femeilor cu ovare polichistice. O doză de 1,5 grame (aproximativ 1/2 linguriță) de scorțișoară luată în fiecare zi timp de 6 luni le-a ajutat pe femeile cu sindrom de ovar polichistic care au avut menstre regulate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel