Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Anumite alimente pot influența aroma vinului, susține un studiu.
Un vin face o masă delicioasă să aibă un gust și mai bun. Și reciproca este valabilă: anumite alimente pot influența aromele vinurilor. Cercetătorii au analizat modul în care lipidele - molecule grase abundente în brânză, carne, uleiuri vegetale și alte alimente - interacționează cu taninurile de struguri, mascând aromele nedorite ale compușilor vinului. Au observat că anumite alimente reduc aceste senzații, îmbunătățind aroma unui vin, dar neștiind de ce. Unele studii au sugerat că taninurile interacționează cu lipidele la nivel molecular.
Cercetătorii au analizat modul în care taninurile influențează dimensiunea și stabilitatea picăturilor de lipide într-o emulsie. Combinând rezultatele biofizice și senzoriale, cercetătorii au concluzionat că taninurile pot interacționa cu picăturile de ulei din gură, făcându-le mai puțin disponibile pentru a se lega de proteinele salivei și a provoca astringența, arată un comunicat al Societății Americane de Chimie.
Studiul științific, AICI.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.