Fructe uscate sau oleaginoase. Nutriționist: nu confundați
Medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția asupra confuziei care se face atunci când vine vorba despre fructe uscate sau oleaginoase, care sunt consumate, adesea,...
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a postat pe rețelele de socializare un avertisment cu privire la confuzia care se face atunci când vine vorba despre fructe uscate sau oleaginoase. Acestea sunt adesea consumate împreună, însă medicul spune că există diferențe majore.
Iată ce scrie ea pe pagina de Instagram:
Nu confundați!!
Între fructele uscate și fructele oleaginoase e o diferență de 300calorii!
Deși în supermarket sunt puse în cadrul aceluiași raion și de multe ori se găsesc împreună în cadrul aceluiași ambalaj, fructele uscate/deshidratate și fructele oleaginoase sunt 2 categorii de alimente complet diferite!
Fructele uscate (caise, prune, stafide, smochine) sunt de 6-8 ori mai concentrate decât fructele proaspete, conțin în principal glucide (fructoză) și au în medie 250cal/100g.
Fructele oleaginoase (nuci, alune, semințe, migdale, fistic) sunt un fel de super-food, o esență de nutrienti concentrați într-un volum mic: 40% grăsimi, 30% proteine, 20% glucide și 550-600cal/100g.
E drept că amândouă sortimentele trebuie mâncate cu bucata. Porția corectă este de 4-5 bucăți pentru fructele deshidratate și 8-10 bucăți când vine vorba de migdale, fistic sau sâmburi de nucă. Da, doar atât!☺️
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Cum trebuie să stingi uleiul care a luat foc în tigaie. Ce să nu faci niciodată
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
