EXCLUSIV Grăsimile pe care să nu le excludem niciodată din dietă
Cori Grămescu a vorbit la Interviurile Spectacola și DC News despre acele grăsimi care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră de toamnă.
Când temperaturile de afară scad și intrăm în sezonul rece, organismul are nevoie de o cantitate mai mare de mâncare deoarece necesarul nostru energetic, de peste zi, crește, spune Cori Grămescu la Interviurile Spectacola și DC News.
”Avem nevoie de mai multe calorii ca să suportăm mai ușor frigul. Dincolo de acest lucru, fiind această perioadă de tranziție către sezonul rece este o perioadă problematică din punctul de vedere al sistemului imunitar: suntem în plină pandemie și e și sezon în care răcelile de sezon sunt și ele foarte active, dacă avem toate motivele să avem o dietă anti-inflamatorie care ne ajută să avem un sistem imunitar puternic”, afirmă Cori Grămescu.
În ce privește grăsimile cu rol antiinflamator, ea spune că ”o foarte bună sursă de Omega 3 este, peștele oceanic sau peștele de apă sărată de captură - de exemplu macroul, heringul, baby hering, scrumbie, șprot, zargan, lufar. (...) Încurajez introducerea în alimentație a peștelui de captură de cel puțin două ori pe săptămână”.
Potrivit acesteia, organismul uman are o mulțime de beneficii de pe urma consumului de pește de apă sărată: e bogat în antioxidanți, ”ne ajută să ne simțim și sătui, ne întreține și părul și unghiile”. ”În România se consumă foarte puțin pește oceanic, se consumă foarte puțin pește, în general, dar pește oceanic și mai puțin. Încurajez lumea să introducă în alimentație de cel puțin două ori pe săptămână pește oceanic de captură”, adaugă Cori Grămescu.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Cum trebuie să stingi uleiul care a luat foc în tigaie. Ce să nu faci niciodată
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Ce să faci dacă ți-ai ars limba: 9 metode simple pentru limba arsă
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
