Grătarul, pericol pentru sănătate. Poate provoca leziuni interne
Grătarul făcut în aer liber poate fi dăunător sănătății.
Grătarul este un prilej numai bun pentru o întâlnire cu prietenii, la aer curat. Numai că acesta poate afecta sănătatea. Există riscul unor toxiinfecții alimentare sau, mai grav, grătarul poate provoca leziuni interne.
Cum se pot produce leziuni interne
CDC arată că este absolut necesar de a curăța grătarul înainte de a găti cu un prosop de hârtie sau cu o cârpă umedă. Dacă folosiți o perie de sârmă, verificați dacă firele de sârmă nu sunt lipite pe grătar înainte de gătit. S-ar putea lipi de mâncare și ar putea provoca leziuni interne.
Vezi și: Papucii te pot îmbolnăvi. La ce să fii atent
Ce trebuie să știți
La manipularea cărnii crude, a puiului și a fructelor de mare
- Separați-le de alte alimente
- Puneți-le la frigider înainte de grătar
- Spălați-vă pe mâini înainte și după manipularea mâncării
- Asigurați-vă că zeama cărnii nu atinge alte alimente, ustensile și suprafețe
- Utilizați un termometru alimentar pentru a vă asigura că gătiți carnea la o temperatură sigură
- Puneți la frigider resturile în termen de 2 ore de la gătit
”Intoxicațiile alimentare ating vârfurile în lunile de vară, când temperaturile mai calde determină germenii alimentari să înflorească”, notează CDC.
Separți alimentele
Separați carnea de alte alimente din coșul de cumpărături și de pungile de cumpărături. Pentru a vă proteja împotriva contaminării încrucișate, puneți pachete de carne crudă și păsări de curte în pungi individuale de plastic.
Răciți carnea
Păstrați carnea, păsările de curte și fructele de mare la frigider până când sunt gata să fie puse pe grătar.
Dezgheț și marinare
Germenii dăunători se pot multiplica foarte repede la temperatura camerei. Dezghețați alimentele în condiții de siguranță în frigider, sau cuptor cu microunde. Marinați întotdeauna mâncarea în frigider, indiferent de tipul de marinată pe care îl utilizați. Nu dezghețați niciodată sau marinați carnea, păsările de curte sau fructele de mare pe tejghea.
Spălați-vă mâinile cu săpun înainte și după manipularea cărnii crude, a păsărilor de curte și a fructelor de mare. Spălați suprafețele ustensile, și grătarul înainte și după gătit.
Verificați-vă grătarul și uneltele
Utilizați o cârpă umedă sau un prosop de hârtie pentru a curăța suprafața grătarului înainte de gătit. Dacă utilizați o perie de sârmă, inspectați cu atenție suprafața grătarului înainte de gătit. Firele de sârmă de la perii de curățare a grătarului se pot disloca și se pot lipi în mâncare pe grătar.
Atenție la marinade
Aruncați marinadele și sosurile care au atins zeama de la carnea crudă. Acestea pot răspândi germeni la alimentele gătite. Folositi ustensile curate si o farfurie curata pentru a indeparta carnea prăjită de pe gratar.
Refrigerarea
Împărțiți resturile în porții mici și așezați-le în recipiente acoperite și puțin adânci. Puneți în congelator sau frigider în termen de 2 ore de la gătit.
- Spălați suprafețele și ustensilele după fiecare utilizare:
- Spălați plăcile de tăiere, vasele, ustensilele și blaturile cu apă fierbinte, cu detergenți de vase, mai ales după ce ați ținut carne crudă pe ele.
- Spălați prosoapele de bucătărie de multe ori în ciclul fierbinte al mașinii de spălat.
- Spălați fructele și legumele, dar nu și carnea sau ouăle
- Clătiți fructele și legumele sub jet de apă
- Clătiți fructele și legumele înainte de a decoji
- Nu spălați carnea, păsările de curte, ouăle sau fructele de mare pentru a evita răspândirea germenilor dăunători
- Produsele etichetate ca "pre-spălate" nu trebuie să fie spălate din nou.
- Utilizați farfurii și ustensile separate pentru alimente gătite și crude.
Vezi și: Mătasea de porumb, CINCI beneficii pentru organism. Cum să o consumi
Ce conțin, de fapt, MICII. Ce se întâmplă în corpul tău când îi mănânci. Detaliul pe care trebuie să-l știi: Pregătește muștarul
"Vrei să auzi opinia despre mici? Atunci pregătește muștarul, fă-ți de 3 ori cruce cu limba-n cerul gurii și citește mai departe!
Orice rețetă este suma ingredientelor. Un preparat este „sănătos” dacă ingredientele sunt dense nutritiv și sunt preparate adecvat.
Am găsit mai multe rețete care înglobează carne de oaie / porc și carne de vită alături de bicarbonat de sodiu, usturoi, boia, piper, cimbru, sare.
6 MICI FRUMOȘI
Mă interesează efectiv să văd ce primesc când mănânc mici. Așa că am făcut o simulare pentru 6 mici de 70g fiecare (adică 420g în total).
Practic pentru 400g de mici avem nevoie în medie cam de 200g de carne de oaie și 300g de carne de vită și mirodenii.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Ce să faci dacă ți-ai ars limba: 9 metode simple pentru limba arsă
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
