EXCLUSIV Inamicii nr. 1 ai siluetei. Ce alimente să nu le mâncați împreună

Nutriționista Cori Grămescu spune că un anume grup de alimente creează senzația de foame imediat după ce sunt consumate.
Nutriționista Cori Grămescu spune că un grup de alimente numit ”trigger foods” sunt cele care odată consumate creează senzația de foame accentuată. Este vorba de asocierea dintre alimente bogate în glucide simple și grăsimi.
”Dacă ne gândim la cartofii prăjiți sau paste cu sosuri grase sau pizza sau dulciuri. Toate sunt în zona asta, asociere de făină sau cocă, cremă, zahăr foarte mult și grăsimi. Iar după ce mâncăm astfel de alimente - ele au foarte puține fibre, au și mai puține proteine, și au o concentrație mare de zahăr și grăsime - , practic, imediat, apare o senzație agresivă de foame. Astea sunt ingredientele pentru a lua în greutate, secondate de calorii pe care le bem: sucurile, shake-urile, cafelele cu lapte îndulcite, tot felul de băuturi dulci.
La polul opus se numără alimente cu ajutorul cărora anulăm apetitul în sensul negativ - asocierea dintre proteine de origine animală - pește, carne albă, o proteină săracă în grăsimi - împreună cu legumele consistente și cerealele neprocesate sau cartofi sau orez sau quinoa. Aceste ațin foarte bine de foame”, explică nutriționista Cori Grămescu.
-
Somnul de frumusețe nu e un mit! Explicația uimitoare a unui neurolog13.09.2025, 17:50
-
-
-
-
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Ce pățești dacă mănânci salam mai multe zile la rând. Efectul este alarmant
Trucul simplu care te scoate din stres, anxietate și atac de panică: respiră... din burtă. Fă asta de 3 ori!
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!