
Au apărut în piețe ceapa verde, spanacul, loboda, mazărea. Sunt foarte sănătoase și hrănitoare.
Iată 3 legume foarte hrănitoare pe care să nu le eviți primăvara:
* Mazăre - sunt bogate în vitamine C, K și A. Sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine, fier, folat, mangan, magneziu, potasiu și fosfor.
* Rubarba - Cu un conținut ridicat de vitamine antioxidante C și A, rubarba stimulează funcția imunitară. Da, rubarba este o legumă, dar este de cele mai multe ori preparată ca fruct. Originară din Siberia, rubarba preferă zonele reci. Frunzele sunt otrăvitoare, nu se mănâncă. Este bogată în vitamina K (susține oasele sănătoase), în acizi grași omega-3 (care susține sănătatea cardiovasculară), în calciu, fibre dietetice, vitamine din complexul B, potasiu, mangan și magneziu.
* Ceapă verde - este un aliment de bază care se bucură crud sau gătit. Bulbul alb și tulpinile sale verzi lungi adaugă aromă și valoare nutrițională majorității felurilor de mâncare. Este o sursă bogată de vitamina K, carbohidrați sănătoși, fibre dietetice, potasiu, fier și vitamine A și C în cantități mai mici, potrivit farmersalmanac.com.
-
Tratamentul pacienților cu Parkinson, adaptat14.07.2025, 20:48
-
Fructul care ascunde beneficii uimitoare pentru inimă și sănătate14.07.2025, 19:19
-
Tratamentul care reduce semnificativ hipertensiunea14.07.2025, 18:00
-
EXCLUSIV ThetaHealing, o punte între subconștient și vindecarea fizică14.07.2025, 16:54
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Schimbări majore în sănătate14.07.2025, 16:41
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-