Legume care să nu-ți lipsească din dietă primăvara

mazare_10194800 Mazărea este bună pentru sănătate Foto: pixabay.com

Au apărut în piețe ceapa verde, spanacul, loboda, mazărea. Sunt foarte sănătoase și hrănitoare.

Iată 3 legume foarte hrănitoare pe care să nu le eviți primăvara:

* Mazăre - sunt bogate în vitamine C, K și A. Sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine, fier, folat, mangan, magneziu, potasiu și fosfor.

* Rubarba - Cu un conținut ridicat de vitamine antioxidante C și A, rubarba stimulează funcția imunitară. Da, rubarba este o legumă, dar este de cele mai multe ori preparată ca fruct. Originară din Siberia, rubarba preferă zonele reci. Frunzele sunt otrăvitoare, nu se mănâncă. Este bogată în vitamina K (susține oasele sănătoase), în acizi grași omega-3 (care susține sănătatea cardiovasculară), în calciu, fibre dietetice, vitamine din complexul B, potasiu, mangan și magneziu.

* Ceapă verde - este un aliment de bază care se bucură crud sau gătit. Bulbul alb și tulpinile sale verzi lungi adaugă aromă și valoare nutrițională majorității felurilor de mâncare. Este o sursă bogată de vitamina K, carbohidrați sănătoși, fibre dietetice, potasiu, fier și vitamine A și C în cantități mai mici, potrivit farmersalmanac.com.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250