Pâine de casă cu mozzarella și usturoi. Rețetă super sănătoasă și gustoasă

Iată o rețetă gustoasă de pâine făcută în casă, cu usturoi și mozzarella, pentru o încântare a papilelor gustative.
Această pâine este una dintre cele mai populare idei de rețete din Italia. Are un gust moale, unic și delicios de usturoi și cremă de brânză. Este pâinea gourmet prin excelență pe care o vei prepara fără probleme, mai ales că este o rețetă ușor de făcut și care poate însoți orice fel de mâncare din carne, indiferent dacă este vorba de rață, vițel sau chiar somon afumat.
Care sunt beneficiile usturoiului?
Un condiment major în bucătăria românească si nu numai, usturoiul are o aromă specială și puternică, care îmbunătățește gustul felurilor de mâncare. Sărac în calorii, este totuși bogat în antioxidanți, contribuind la promovarea sănătății cardiovasculare, așa cum s-a demonstrat în acest studiu. Usturoiul ajută și la prevenirea răcelilor și a multor alte afecțiuni.
Iată ingredientele sale și metoda de preparare. Vei avea nevoie:
Pentru pâine:
- 2 căni de făină integrală1
- ½ linguriță de aluat
- 1 linguriță de fructoză
- ½ cană de lapte de migdale fierbinte
- 1 ou
- 1 linguriță de unt vegetal topit sau o linguriță de ulei de măsline
- 250 g de brânză mozzarella sau altă brânză la alegere, cum ar fi brânză de capră proaspătă, feta sau brânză proaspătă
- puțină făină integrală de grâu pentru frământat
- puțină sare
Pentru untul de usturoi:
- 2 lingurițe de unt vegetal înmuiat sau 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță usturoi tocat
- 2 linguri de ceapă verde, tăiată în bucăți mici
- ½ linguriță de sare
- un pic de piper negru
- un gălbenuș de ou
Într-un castron mare de salată, amestecă făina, praful de copt, zahărul, oul bătut, untul topit, precum și laptele de migdale și sarea. Omogenizează totul cu o spatulă de lemn. Pe o suprafață plană, presară puțină făină și așază aluatul pe ea, pentru a-l frământa. Pune-ți făină pe mâini, dacă este necesar, astfel încât aluatul să nu se lipească. Formează o minge rotundă, apoi acoperă-o cu un prosop curat. Las-o să se odihnească o oră până la două ore.
Citește și Pateu vegetal făcut în casă. Rețetă de POST extrem de delicioasă
Taie mozzarella în felii, apoi treci la topping-ul de usturoi. Pentru a face acest lucru, trebuie să pui untul înmuiat într-un castron, apoi toacă ceapa verde și cățelul de usturoi pe care trebuie să le adaugi la unt. Adaugă sare și piper și amestecă totul.
Odată ce aluatul a crescut, aplatizează-l cu palma pe o suprafață făinoasă. Feliază pâinea cu un cuțit, fără a tăia baza. Cu ajutorul unei pensule, unge aluatul cu gălbenușul de ou.
Distribuie topping-ul de usturoi pe toată suprafața pâinii, folosind o lingură.
Preîncălzește cuptorul la 180 °.
Așază pâinea pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de pergament. Coace timp de 25 până la 30 de minute. După coacere, pune pâinea într-un vas și las-o să se răcească înainte de a o savura. Reține că poate fi mâncată simplă sau servită ca aperitiv, cu vinete, dovlecei la grătar, ardei, roșii proaspete sau roșii cherry, ton, somon, creveți sau spanac. Poate fi servită și cu sos de roșii.
-
-
Antidepresivele, efecte secundare22.10.2025, 20:11
-
Finanțarea spitalelor, modificată. Horațiu Moldovan (CNAS), precizări22.10.2025, 18:30
-
-
Cancerul, diagnosticat tardiv22.10.2025, 17:19
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.