Pâine de casă cu mozzarella și usturoi. Rețetă super sănătoasă și gustoasă
Iată o rețetă gustoasă de pâine făcută în casă, cu usturoi și mozzarella, pentru o încântare a papilelor gustative.
Această pâine este una dintre cele mai populare idei de rețete din Italia. Are un gust moale, unic și delicios de usturoi și cremă de brânză. Este pâinea gourmet prin excelență pe care o vei prepara fără probleme, mai ales că este o rețetă ușor de făcut și care poate însoți orice fel de mâncare din carne, indiferent dacă este vorba de rață, vițel sau chiar somon afumat.
Care sunt beneficiile usturoiului?
Un condiment major în bucătăria românească si nu numai, usturoiul are o aromă specială și puternică, care îmbunătățește gustul felurilor de mâncare. Sărac în calorii, este totuși bogat în antioxidanți, contribuind la promovarea sănătății cardiovasculare, așa cum s-a demonstrat în acest studiu. Usturoiul ajută și la prevenirea răcelilor și a multor alte afecțiuni.
Iată ingredientele sale și metoda de preparare. Vei avea nevoie:
Pentru pâine:
- 2 căni de făină integrală1
- ½ linguriță de aluat
- 1 linguriță de fructoză
- ½ cană de lapte de migdale fierbinte
- 1 ou
- 1 linguriță de unt vegetal topit sau o linguriță de ulei de măsline
- 250 g de brânză mozzarella sau altă brânză la alegere, cum ar fi brânză de capră proaspătă, feta sau brânză proaspătă
- puțină făină integrală de grâu pentru frământat
- puțină sare
Pentru untul de usturoi:
- 2 lingurițe de unt vegetal înmuiat sau 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță usturoi tocat
- 2 linguri de ceapă verde, tăiată în bucăți mici
- ½ linguriță de sare
- un pic de piper negru
- un gălbenuș de ou
Într-un castron mare de salată, amestecă făina, praful de copt, zahărul, oul bătut, untul topit, precum și laptele de migdale și sarea. Omogenizează totul cu o spatulă de lemn. Pe o suprafață plană, presară puțină făină și așază aluatul pe ea, pentru a-l frământa. Pune-ți făină pe mâini, dacă este necesar, astfel încât aluatul să nu se lipească. Formează o minge rotundă, apoi acoperă-o cu un prosop curat. Las-o să se odihnească o oră până la două ore.
Citește și Pateu vegetal făcut în casă. Rețetă de POST extrem de delicioasă
Taie mozzarella în felii, apoi treci la topping-ul de usturoi. Pentru a face acest lucru, trebuie să pui untul înmuiat într-un castron, apoi toacă ceapa verde și cățelul de usturoi pe care trebuie să le adaugi la unt. Adaugă sare și piper și amestecă totul.
Odată ce aluatul a crescut, aplatizează-l cu palma pe o suprafață făinoasă. Feliază pâinea cu un cuțit, fără a tăia baza. Cu ajutorul unei pensule, unge aluatul cu gălbenușul de ou.
Distribuie topping-ul de usturoi pe toată suprafața pâinii, folosind o lingură.
Preîncălzește cuptorul la 180 °.
Așază pâinea pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de pergament. Coace timp de 25 până la 30 de minute. După coacere, pune pâinea într-un vas și las-o să se răcească înainte de a o savura. Reține că poate fi mâncată simplă sau servită ca aperitiv, cu vinete, dovlecei la grătar, ardei, roșii proaspete sau roșii cherry, ton, somon, creveți sau spanac. Poate fi servită și cu sos de roșii.
-
Pune câteva frunze de dafin în dulap. Te vei îndrăgosti de acest truc26.12.2025, 21:36
-
AVC este de la inimă: mit sau adevăr?26.12.2025, 18:27
-
De ce respirația miroase a gunoi după ce mănânci ceapă?26.12.2025, 17:54
-
3 alimente care chiar reduc balonarea26.12.2025, 17:01
-
Ceaiul care desfundă nasul instant26.12.2025, 15:50
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Sarmale: rețeta lui chef Sorin Bontea. Greșeala pe care ai făcut-o cu frunzele de varză
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
