Pâine de casă cu mozzarella și usturoi. Rețetă super sănătoasă și gustoasă

Iată o rețetă gustoasă de pâine făcută în casă, cu usturoi și mozzarella, pentru o încântare a papilelor gustative.

Această pâine este una dintre cele mai populare idei de rețete din Italia. Are un gust moale, unic și delicios de usturoi și cremă de brânză. Este pâinea gourmet prin excelență pe care o vei prepara fără probleme, mai ales că este o rețetă ușor de făcut și care poate însoți orice fel de mâncare din carne, indiferent dacă este vorba de rață, vițel sau chiar somon afumat.

Care sunt beneficiile usturoiului?

Un condiment major în bucătăria românească si nu numai, usturoiul are o aromă specială și puternică, care îmbunătățește gustul felurilor de mâncare. Sărac în calorii, este totuși bogat în antioxidanți, contribuind la promovarea sănătății cardiovasculare, așa cum s-a demonstrat în acest studiu. Usturoiul ajută și la prevenirea răcelilor și a multor alte afecțiuni.

Iată ingredientele sale și metoda de preparare. Vei avea nevoie:

Pentru pâine:

- 2 căni de făină integrală1

- ½ linguriță de aluat

- 1 linguriță de fructoză

- ½ cană de lapte de migdale fierbinte

- 1 ou

- 1 linguriță de unt vegetal topit sau o linguriță de ulei de măsline

- 250 g de brânză mozzarella sau altă brânză la alegere, cum ar fi brânză de capră proaspătă, feta sau brânză proaspătă

- puțină făină integrală de grâu pentru frământat

- puțină sare

Pentru untul de usturoi:

- 2 lingurițe de unt vegetal înmuiat sau 2 linguri de ulei de măsline

- 1 linguriță usturoi tocat

- 2 linguri de ceapă verde, tăiată în bucăți mici

- ½ linguriță de sare

- un pic de piper negru

- un gălbenuș de ou 

Într-un castron mare de salată, amestecă făina, praful de copt, zahărul, oul bătut, untul topit, precum și laptele de migdale și sarea. Omogenizează totul cu o spatulă de lemn. Pe o suprafață plană, presară puțină făină și așază aluatul pe ea, pentru a-l frământa. Pune-ți făină pe mâini, dacă este necesar, astfel încât aluatul să nu se lipească. Formează o minge rotundă, apoi acoperă-o cu un prosop curat. Las-o să se odihnească o oră până la două ore.

Citește și Pateu vegetal făcut în casă. Rețetă de POST extrem de delicioasă

Taie mozzarella în felii, apoi treci la topping-ul de usturoi. Pentru a face acest lucru, trebuie să pui untul înmuiat într-un castron, apoi toacă ceapa verde și cățelul de usturoi pe care trebuie să le adaugi la unt. Adaugă sare și piper și amestecă totul. 

Odată ce aluatul a crescut, aplatizează-l cu palma pe o suprafață făinoasă. Feliază pâinea cu un cuțit, fără a tăia baza. Cu ajutorul unei pensule, unge aluatul cu gălbenușul de ou. 

Distribuie topping-ul de usturoi pe toată suprafața pâinii, folosind o lingură.

Preîncălzește cuptorul la 180 °. 

Așază pâinea pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de pergament. Coace timp de 25 până la 30 de minute. După coacere, pune pâinea într-un vas și las-o să se răcească înainte de a o savura. Reține că poate fi mâncată simplă sau servită ca aperitiv, cu vinete, dovlecei la grătar, ardei, roșii proaspete sau roșii cherry, ton, somon, creveți sau spanac. Poate fi servită și cu sos de roșii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel