Pâine de casă cu mozzarella și usturoi. Rețetă super sănătoasă și gustoasă
Iată o rețetă gustoasă de pâine făcută în casă, cu usturoi și mozzarella, pentru o încântare a papilelor gustative.
Această pâine este una dintre cele mai populare idei de rețete din Italia. Are un gust moale, unic și delicios de usturoi și cremă de brânză. Este pâinea gourmet prin excelență pe care o vei prepara fără probleme, mai ales că este o rețetă ușor de făcut și care poate însoți orice fel de mâncare din carne, indiferent dacă este vorba de rață, vițel sau chiar somon afumat.
Care sunt beneficiile usturoiului?
Un condiment major în bucătăria românească si nu numai, usturoiul are o aromă specială și puternică, care îmbunătățește gustul felurilor de mâncare. Sărac în calorii, este totuși bogat în antioxidanți, contribuind la promovarea sănătății cardiovasculare, așa cum s-a demonstrat în acest studiu. Usturoiul ajută și la prevenirea răcelilor și a multor alte afecțiuni.
Iată ingredientele sale și metoda de preparare. Vei avea nevoie:
Pentru pâine:
- 2 căni de făină integrală1
- ½ linguriță de aluat
- 1 linguriță de fructoză
- ½ cană de lapte de migdale fierbinte
- 1 ou
- 1 linguriță de unt vegetal topit sau o linguriță de ulei de măsline
- 250 g de brânză mozzarella sau altă brânză la alegere, cum ar fi brânză de capră proaspătă, feta sau brânză proaspătă
- puțină făină integrală de grâu pentru frământat
- puțină sare
Pentru untul de usturoi:
- 2 lingurițe de unt vegetal înmuiat sau 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță usturoi tocat
- 2 linguri de ceapă verde, tăiată în bucăți mici
- ½ linguriță de sare
- un pic de piper negru
- un gălbenuș de ou
Într-un castron mare de salată, amestecă făina, praful de copt, zahărul, oul bătut, untul topit, precum și laptele de migdale și sarea. Omogenizează totul cu o spatulă de lemn. Pe o suprafață plană, presară puțină făină și așază aluatul pe ea, pentru a-l frământa. Pune-ți făină pe mâini, dacă este necesar, astfel încât aluatul să nu se lipească. Formează o minge rotundă, apoi acoperă-o cu un prosop curat. Las-o să se odihnească o oră până la două ore.
Citește și Pateu vegetal făcut în casă. Rețetă de POST extrem de delicioasă
Taie mozzarella în felii, apoi treci la topping-ul de usturoi. Pentru a face acest lucru, trebuie să pui untul înmuiat într-un castron, apoi toacă ceapa verde și cățelul de usturoi pe care trebuie să le adaugi la unt. Adaugă sare și piper și amestecă totul.
Odată ce aluatul a crescut, aplatizează-l cu palma pe o suprafață făinoasă. Feliază pâinea cu un cuțit, fără a tăia baza. Cu ajutorul unei pensule, unge aluatul cu gălbenușul de ou.
Distribuie topping-ul de usturoi pe toată suprafața pâinii, folosind o lingură.
Preîncălzește cuptorul la 180 °.
Așază pâinea pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de pergament. Coace timp de 25 până la 30 de minute. După coacere, pune pâinea într-un vas și las-o să se răcească înainte de a o savura. Reține că poate fi mâncată simplă sau servită ca aperitiv, cu vinete, dovlecei la grătar, ardei, roșii proaspete sau roșii cherry, ton, somon, creveți sau spanac. Poate fi servită și cu sos de roșii.
-
-
-
Cât de murdare sunt pernele tale. Descoperirea care te va șoca08.11.2025, 12:00
-
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
