Nucile, bune pentru diabetici. De ce boli îi protejează grăsimile nesaturate

Consumul de nuci, migdale sau fistic, de mai multe ori pe săptămână, a fost asociat cu menținerea unei bune sănătăți a inimii. De protecție se bucură în special cei care sunt...
Consumul de nuci (alături de migdale sau fistic) cât de frecvent (aproape zilnic, dacă e posibil), poate reduce riscul bolilor cardiovasculare la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, după cum rată un nou studiu.
Documentul a fost publicat online de către Circulation Research și s-a bazat pe sondajele privind dieta a mai mult de 16.000 de oameni, înainte și după ce au fost diagnosticați cu diabet de tip 2, o afecțiune care crește riscul bolilor de inimă, scrie Harvard Medical School.
Risc cu 17% mai mic
Cercetătorii i-au întrebat pe participanții la studiu despre obiceiurile alimentare ale acestora, pentru o perioadă de mai mulți ani. Persoanele care au mâncat cinci porții de nuci pe săptămână au avut un risc cu 17% mai mic de a face boli cardiovasculare, comparativ cu cei care au mancat mai puțin de o porție pe săptămână.
Pline de grăsimi nesaturate, fibre și minerale, nucile pot ajuta la menținerea sub control a zahărului din sânge, a tensiunii arteriale și a colesterolului.
Fructele cu coji lemnoase, care includ nucile, migdalele și fisticul, păreau să ofere cele mai puternice beneficii, potrivit rezultatelor studiului. Arahidele nu au avut rezultate la fel de bune.
Deși acest studiu nu poate dovedi cauza și efectul, mâncând o mână mică de nuci nesărate aproape zilnic vă va ajuta, probabil, inima , chiar dacă nu aveți diabet.
-
-
-
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului06.09.2025, 15:18
-
Legătura dintre inflamația intestinală și sănătatea creierului06.09.2025, 14:53
-
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.